Строителството на нов общински 50 метров плувен басейн в Пловдив,

...
Строителството на нов общински 50 метров плувен басейн в Пловдив,
Коментари Харесай

Изграждат нов басейн в Пловдив

Строителството на нов общински 50 метров плувен басейн в Пловдив, ще коства 12 840 000 лв. (или 10,7 млн. лв. без ДДС), сподели пред публицисти отрасловият зам.-кмет Георги Титюков.

По думите му огромно предизвикателство е било поместването на такова огромно оборудване в региона на общински басейн "Младост ", на мястото на остарелия външен басейн, като плана визира малко и склад на Спортния диспансер.

Новият басейн ще е с олимпийски размери и ще може да става на два подготвителни по 25 метра. Предвидени са трибуни, с забавна железна структура, за към 1000 фенове. Необходимите за построяването му средства са планувани от бюджета на общината и ще бъдат разпределени надлежно: два милиона през 2019 година и през последващи две години (2020 и 2021 г.) по 5 420 000 лв..

Ресорният зам.-кмет разясни, че този нов общински плувен басейн ще може да приема и огромни надпревари, само че най-важното е че пловдивското плуване ще има съвременен и актуален басейн, а съгласно арх.Тодор Абаджиев, това ще е най-хубавия басейн в България, сподели още Титюков. Той изрази вяра новото оборудване да бъде готово през 2021 година и да стартира да приема плувци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР