Строителството на 34-етажния небостъргач Златен век в столичния квартал Лозенец

...
Строителството на 34-етажния небостъргач Златен век в столичния квартал Лозенец
Коментари Харесай

Главният архитект призна: Разрешителното за строеж на „Златен век” не е презаверявано

Строителството на 34-етажния небостъргач " Златен век " в столичния квартал " Лозенец " може да се окаже без годно позволение. Това стана ясно от изявление на основния проектант на София Здравко Здравков пред bTV.
По думите му ДНСК би трябвало да каже дали това е по този начин и ако е нелегално, съгласно разпоредбите противозаконната част би трябвало да се отстрани.
Той призна, че разрешителното за градеж на „ Златен век” не е презаверявано , а това е можело да се случи до ноември 2018 година
Главният проектант на София не можа да отговори на въпроса по какви правила строителството продължава и сега.
Освен това в тази постройка съгласно издадените разрешителни не би трябвало да има жилища . Тя е административна и обектите вътре са разказани като ателиета. Ако се продават като жилища, хората би трябвало да знаят, че ще заплащат по-високи налози, добави основният проектант.
Той удостовери, че е п олучавал есемеси за напън от семейство Мирянови, само че отхвърли да ги покаже. Коментира също, че те не са единствените, които се пробват да му въздействат.
Не стана ясно за какво в документите за градежа на „ Златен век” се взема поради позицията на заместник-регионалния министър Валентин Йовев, че за постройката би трябвало да важат новите правила и надлежно разрешителното за градеж да е 10 години, а не позицията на районния министър, която споделя, че писмото на нейния зависещ няма правна стойност.
Становището на зам.-министър Йовев няма правна стойност и то не може да бъде съображение за нарушаване на закона, съобщи нощес пред публицисти в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
Становището на зам.-министър Йовев няма правна стойност и то не може да бъде съображение за нарушаване на закона. Това съобщи пред публицисти в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.
" Първо, зам.-министър Йовев няма никакви права да пояснява закон. Съгласно Закона за административните актове право да пояснява текстове от закона има единствено органа, който ги е издал. В случая това е Народното събрание. Писмото, което е подписал зам. -министър Йовев, е мнение, а не тълкувателно мнение, което се издава публично и дава правна стойност ", безапелационна беше Аврамова пред кореспондент на Actualno.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР