Строителният бранш иска тласък от държавата за развитието си и

...
Строителният бранш иска тласък от държавата за развитието си и
Коментари Харесай

Строително цунами иска браншът от държавата

Строителният отрасъл желае подтик от страната за развиването си и възобновяване на стопанската система. Строителството е един от най-важните фактори, които задвижват стопанската система. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет Валентин Николов от строителната камара. Върви ли строителството - върви всичко, акцентира той.

Между 20 000-25 000 български служащи са се върнали от чужбина, по данни на строителния отрасъл. Строителите желаят те да останат да работят тук.

200 000 са заетите в сектора, по думите на заместник-министъра на районното развиване Николай Нанков. Строителството би трябвало да бъде предпочитан бранш на нашата стопанска система, безапелационен бе той. Строителите желаят още да се промени наредбата за възбрана на строително-ремонтни действия от 14.00-16.00 часа. Те упорстват за ясна наредба какво е звук и възбраната за кои тъкмо действия се отнася.

Строителите желаят строително цунами у нас, с цел да се възвърне стопанската система след пандемията. По думите му италианците влагат в саниране на здания. Браншът е подготвен да задвижи механизма на саниране, само че това би трябвало да стане с нов метод. Според Валентин Николов повече компании би трябвало да бъдат включени в санирането.

Свои оферти браншът е отправил към Министерство на регионалното развитие. 1-2% са проблематичните здания в санирането, по думите му. Строителството ще понижи безработицата и ще подтиква потреблението, съгласно него. На премиера строителите през днешния ден са декларирали, че стопанската система би трябвало да проработи.

Строителството може да нараства като гъба според от работата, сподели Николов. В строителството може да работи всеки, както разясни той. Не би трябвало да се стопират започнатите инфраструктурни планове, а би трябвало да бъдат ускорени и приключени. Инфраструктурата постоянно е била значима, сподели Николов.

Припомняме, че при започване на април Националната асоциация на строителните бизнесмени изпрати отворено писмо с искане да продължат да работят.

От Асоциацията декларират, че при прекъсване на административния и индустриален развой резултатът за стопанството на страната ще е гибелен, като прибавят, че този негатив ще се изстрада както в публичен, по този начин и в персонален проект. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР