Строителните отпадъци са с огромен потенциал за рециклиране. Това стана

...
Строителните отпадъци са с огромен потенциал за рециклиране. Това стана
Коментари Харесай

Не изхвърляме много строителни отпадъци

Строителните боклуци са с голям капацитет за преработване. Това стана ясно от чуването на екоминистъра Юлиян Попов с отрасловата парламентарна комисия.

Нашият главен метод е да гледаме на отпадъците като запас, посочи той. Той към този момент е провел няколко диалога с компании за опциите да се рециклират строителни боклуци. За почистването това е доста сериозен проблем, сподели Попов. Всички Регионална инспекция за опазване на околната среда са писани по какъв начин се извършват договорите във връзка с строителните боклуци. Оказва се, че строителните боклуци от бита не са чак такова огромно количество и не е нужно построяването на специфични депа. Нерегламентирани депа пораждат поради високите такси за бизнеса.

Според депутатите в комисията потенциалът на площадките за строителни боклуци изостава от темпа на генериране на отпадък. Често боклуци се изхвърлят в аграрни земи. Затова депутатите упорстват за по-ефективен надзор. Министър Юлиян Попов сложи въпроса за отпадъка на зарязаните здания и настоя тематиката да се разиска в бъдеще.

Той към този момент е провел няколко диалога с компании за опциите да се рециклират строителни боклуци. За почистването това е доста сериозен проблем, сподели Попов. Всички Регионална инспекция за опазване на околната среда са питани по какъв начин се извършват договорите във връзка с строителните боклуци. Оказва се, че строителните боклуци от бита не са чак такова огромно количество и не е нужно построяването на специфични депа. Нерегламентирани депа пораждат поради високите такси за бизнеса.

Според депутатите в комисията потенциалът на площадките за строителни боклуци изостава от темпа на генериране на отпадък. Често боклуци се изхвърлят в аграрни земи. Затова депутатите упорстват за по-ефективен надзор. Министър Юлиян Попов сложи въпроса за отпадъка на зарязаните и неподдържани здания и настоя тематиката да се разиска в бъдеще.
 Камиони изхвърлят строителни боклуци в дере край Бояна
Камиони изхвърлят строителни боклуци в дере край Бояна

Изхвърля се земя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР