Строителните дейности по ул. „Даме Груев” напредват, като фирмата „Парсек

...
Строителните дейности по ул. „Даме Груев” напредват, като фирмата „Парсек
Коментари Харесай

Завършват първия етап на ул. „Даме Груев”, чака се разрешението за следващия

Строителните действия по ул. „ Даме Груев” напредват, като компанията „ Парсек груп” довършва тротоарите и пешеходните зони. Пътното легло също е готово, като от компанията имат подготвеност да поставят асфалта идната седмица. Освен него би трябвало да се постави и светофарната уредба, с което Етап 1 на улицата ще бъде приключен. Управителят на компанията Бончо Бонев обаче съобщи, че към момента няма информация, дали има издадени строително позволение за Етап 2.

„ Ние сме подготвени незабавно да се прехвърлим на идната права, само че нямаме информация за това дали са приключили отчуждителните процедури и дали има строително разрешение”, съобщи Бонев.

От пресцентъра на Община Пловдив обявиха, че всички процедури за придобиване на парцели са приключени, а е въпрос на дни да се издаде и строителното позволение. Според тях ремонта няма да спре и компанията ще може да се трансферира на идната част от улица „ Охрид” до ул. „ Тодор Александров”.

Тази година в бюджета на града са заложни половината средства за реконструкцията – 3,7 млн. лв.. От Община Пловдив обаче обявиха, че в случай че дейностите напреднат, при актуализацията на бюджета ще бъдат отпуснати още пари.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР