Строителните дейности на стадион Христо Ботев ще бъдат замразени, заради

...
Строителните дейности на стадион Христо Ботев ще бъдат замразени, заради
Коментари Харесай

Спират строителството на стадион Христо Ботев

Строителните действия на стадион " Христо Ботев " ще бъдат замразени, поради неналичието на план, разгласи Илиян Филипов, чиято компания е реализатор на обекта. Филипов заяви това след серията от писмени офанзиви от жълто-черните почитатели, в които те упрекнаха градската администрация и компанията на Филипов за забавянето.

„ В понеделник импортирам публично Акт 10 в Община Пловдив за прекъсването на строителните действия. Искам почитателите да знаят по какъв начин стоят нещата, с цел да не се вадят неща още веднъж отвън подтекста. Аз до този миг нямам нито една схема или план, по който да работя. Без тях съм уязвим от закона, а той важи и би трябвало да важи за всички”, съобщи Филипов.

Пред сътрудниците от Под тепето той разясни, че отговорни в обстановката няма, защото всички в процеса се преценяват с желанието на жълто-черната общественост оборудването да има четири трибуни. Допълни, че не знае по кое време ще е готово препроектирането, защото нито той, нито общината може да се ангажира с това за какъв брой време проектантът ще завърши

Реакцията му идва след следващото отворено писмо на жълто-черната общественост и отговорът на общината, че до броени дни ще е готово препроектирането на обекта, което се чака с месеци. Именно това е и повода за забавянето на строителството на стадиона.

„ Аз подписах контракт при други условия с половината пари, като трябваше да издам две трибуни. Тогава част от почитателите желаеха изрично построяването на четири трибуни. Винаги съм се съобразявал с тяхното мнение, като това направи и възложителят в лицето на Община Пловдив. Тогава ги бях предизвестил, че заради това ще се желае препроектиране. Нито Общината, нито архитектът, нито аз съм отговорен за това нещо. Това бе обяснявано нееднократно, само че все пак продължава да се всява напрежение. Процедури не могат да се прескачат”, акцентира шефът на ПИМК.

„ Надявах се почитателите да проявят самообладание, още повече, че желанието за новия план бе по тяхна самодейност. Не мисля, че правилно са ме цитирали, че съм заречен да построя стадиона за 1 година. Това беше ангажимент при параметрите на първия план на поръчката. Да, мога да го направя, само че дайте ми строителните бумаги. Нямам нищо сега, с цел да мога да разпростра строителството. Затова, откакто получа документите и плановете, а Общината утвърди новите цени, тъй като те са разнообразни в този момент, ще се възобновят дейностите. В момента довършваме стоманобетонната структура, която не търпи промени и издаваме Акт 10”, добави Филипов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР