Строителни фирми в Пловдив, които изпълняват най-големите проекти, са уведомили

...
Строителни фирми в Пловдив, които изпълняват най-големите проекти, са уведомили
Коментари Харесай

Спират ли всички големи проекти в Пловдив? ПИМК и Драгиев дават две седмици на Общината

Строителни компании в Пловдив, които извършват най-големите планове, са уведомили Общината, че без индексация на цените ще спрат работа след 2 седмици. Както TrafficNews писа, през вчерашния ден локалният парламент не одобри индексация на 5-те най-големи плана със 7,5 млн. лв.. След като това стана ясно, шефът ПИМК Илиян Филипов съобщи, че ще приключи контракта за Брезовско шосе. Днес той е разговарял със зам.-кмета Пламен Райчев и декларирал, че ще продължи към този момент дейностите.

„ Ще работим с по-бавни темпове на Брезовко шосе до идната сесия на Общинския съвет след две седмици. Ако на нея обаче не се одобри индексацията на стойностите, изрично ще прекратим контракта и започваме правосъдни каузи с Община Пловдив”, съобщи Филипов.

Райчев изясни, че в случай че се стигне до сходен сюжет, то може да се стигне до пагубни последствия.

„ Ако не осъществим даже един лот, има безпокойство, че ще би трябвало да връщаме всички пари по оперативната стратегия. Целият план е за 130 млн. лв., които Общината няма по какъв начин да си разреши да върне. Освен по Брезовско шосе, по същия метод стоят нещата и „ Модър-Царевец”. От компанията „ Драгиев и Ко” ни уведомиха, че ще спрат дейностите напълно по пробива, в случай че не се одобри индексация на цената”, съобщи зам.-кметът. Отделно това ще провокира и резултата на доминото, като от ден на ден компании ще късат договорите си с Община Пловдив поради ниските суми, по които са те. От „ Европейки пътища” обявиха, че няма да стартират Кукленско шосе без индексацията, компанията победител в поръчката за „ Хаджи Димитър” отхвърля да подпише контракта, а процедурата за „ Царевец” се отсрочва.

„ Заплашени са и други пътни поправки, имаме и претенции за индексация на цените по плана в квартал „ Гладно поле” по „ Региони в растеж”. За благополучие, парите за детските градини са обезпечени и там няма напрежение”, сподели зам.-кметът.

Припомняме, че индексацията на цените на плановете стана жертва на пазарлъците сред групите за шефовете на две лечебни заведения – МБАЛ „ Св. Панталеймон” и „ ДКЦ – Пловдив”. Поради това и групата на ГЕРБ неодобрява предлагането. То трябваше да даде в допълнение 7,5 млн. лв. за петте плана, като 3,5 млн. от тях са за Брезовско шосе.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР