Строителната компания Артекс ще обжалва решението по делото срещу един

...
Строителната компания Артекс ще обжалва решението по делото срещу един
Коментари Харесай

Артекс ще обжалва решението по делото срещу противник на Златен век

Строителната компания " Артекс " ще апелира решението по делото против един от уредниците на инициативния комитет против построяването на постройката „ Златен век “ - Никола Вапцаров, оповестиха от сдружението.

На първа инстанция Софийският градски съд е отхвърлил желае, с който компанията претендираше 100 хиляди лева обезщетение от Вапцаров. Решението не е дефинитивно.

От компанията се почувстваха наранени от няколко изявления на Вапцаров. В тях той намекваше, че работят с политически подкрепи и че над тях е разпънат чадър. Освен против Вапцаров от " Артекс " заведоха дело и против различен собствен съперник – Мариян Башур. И двамата са част от инициативния комитет " Лозенец ", който сплотява съперници на " Златен век ". Делата са за по 100 хиляди лева и са заведени от две сдружения на " Артекс ", като всяко претендира по 50 хиляди лева

Според решението на съда изявленията на Вапцаров са негово персонално мнение, а правото на свободно изложение е главно човешко право. За " Артекс " обаче това опонира на конституцията, защото " правото на мнение не може да се употребява за накърняване положителното име на другиго ".

В известието от компанията за следващ път се отхвърля мнението на Вапцаров, че над " Артекс " има разпънат политически чадър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР