Строителна фирма скъса кабел 10 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение,

...
Строителна фирма скъса кабел 10 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение,
Коментари Харесай

1800 останаха без ток в центъра на София след поредното късане на кабел

Строителна компания скъса кабел 10 киловолта, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение, и за близо час остави без електрозахранване 1800 клиенти на сдружението в центъра на София в региона на бул. „ Дондуков “ и ул. „ Г. С. Раковски “. Това е трети случай на разкъсан кабел при несъобразени изкопни действия от началото на седмицата.

На 10 септември пък бе разкъсан кабел 20 киловолта на ЧЕЗ Разпределение, вследствие на което без електрозахранване за към 1 час останаха към 1000 клиенти на сдружението на територията на кв. Требич, кв. Илиянци, кв. Нови Искър и с. Мрамор, а на идващия ден за към 30 минути без ток останаха към 3100 клиенти на територията на кв. Панчарево, Герман и Кокаляне.

„ Навременното координиране на строителните и ремонтните работи е извънредно значимо, тъй като ще предотврати неудобствата за семействата и бизнеса “, съобщи Васил Василев, шеф „ Експлоатация и поддържане “ в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.

Строителните планове би трябвало авансово да се съгласуват с електроразпределителната компания. В рамките на това координиране сдружението в писмен тип осведоми строителя, че е задължен да го уведоми за деня и мястото на пускане на изкопните действия. В огромна част от случаите, обаче, тези условия не се съблюдават. Освен това неведнъж информацията за започващите строителни действия се получава предходния ден или в деня на тяхното пускане, което прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна.

ЧЕЗ Разпределение чака от компаниите да осведомят компанията най-малко две седмици авансово къде и по кое време ще правят изкопни действия. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected].

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР