Строителите вече демонтират скелето от външната част на Трибуна „Бесика“

...
Строителите вече демонтират скелето от външната част на Трибуна „Бесика“
Коментари Харесай

Трибуна Бесика на Лаута е почти готова

Строителите към този момент демонтират скелето от външната част на Трибуна „ Бесика “ на стадион „ Локомотив “ и го местят зад естрада Юг, която ще бъде за почитатели на гостуващите тимове. Така най-запалените последователи на Локомотив към този момент ще могат да видят фасадата на трибуната, от която гледат мачовете на отбора, в окончателния й тип.

Президентът на фирмата-изпълнител на ремонта и реконструкцията на стадиона „ Рудин “ ООД Живко Желев, дружно с техническия началник на обекта и кмета на регион „ Южен “ Костадин Язов, който дава отговор за строителството от страна на Община Пловдив, посетиха стадиона, с цел да инспектират осъществените досега действия и да набележат довършителните работи по трибуната. На стадионa бе и някогашният състезател на черно-белите Стефан Драганов, който преди да се завърне в Съединени американски щати, където живее, за следващ път посети градежа.

„ Остават действия по монтажа на козирката, облицоването на фасадата и вътре в построената естрада. Последно ще се инсталират санитарните такъми, ще се направи подовото покритие и два пласта хидроизолация на трибунната част. Следва монтирането на седалките и слагането на парапетите и трибуната ще бъде дефинитивно приключена “, разясни инж. Желев при инспекцията. Той добави, че в случай че няма закъснение с доставките на последните поръчани материали, още през есенния полусезон трибуната ще бъде подготвена и почитателите ще могат да я посещават.

„ Доволен съм освен, че се вижда краят на градежа на „ Бесика “, която чакат всички последователи на тима, а и това, че отсрещната естрада се строи с положителни темпове. До плочата на кота 4,40 метра строителите стигнаха с два месеца по-бързо, съпоставено със градежа на „ Бесика “, не скри задоволството си Костадин Язов.

„ Пожелавам на строителите да не престават все по този начин с положителни темпове. Сигурен съм, че през есента, когато още веднъж се върна в Пловдив, ще видя дефинитивно приключена естрада и ще мога да се насладя на това, което е направено. Не пропущам случай да посетя градежа всякога, когато се върна в Пловдив и съм директен очевидец на процеса на градежа, след който „ Локомотив “ ще се снабди с същински съвременен стадион “, разгорещено сподели Стефан Драганов, който още веднъж не пропусна да се снима на стадиона дружно с районния кмет на „ Южен “.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР