Строителите излязоха на мирен протест в София. Причината - обвиненията

...
Строителите излязоха на мирен протест в София. Причината - обвиненията
Коментари Харесай

​Строителите излязоха на мирен протест в София

Строителите излязоха на кротичък митинг в София. Причината - обвиняванията на левицата, че в бранша се работи непрозрачно и некачествено. От 7.00 часа тази заран те изкараха камиони и тежка строителна техника по бул.„ Цариградско шосе ". Междувременно представители на камарата на строителите внесоха подписка в Народното събрание и в Министерския съвет и се срещнаха с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева и премиера Бойко Борисов.

Протестиращите са мощно обезпокоени от офанзивите в последно време към тях и упорстват виновните институции да вземат отношение и да им оказват помощ. Не са съгласни с потреблението им за политически цели. С обществените изказвания, че са корумпирани, че има доста корупция в бранша и некачествено строителство, без това да бъде доказано и потвърдено със съответните данни. Искат и законодателни промени, поради което се срещнаха с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева.
Инж. Илиян Терзиев, ръководител на Камарата на строителите в България: Искаме да се спре политическото говорене и да се спрат да ни употребяват за на ниска цена популистически трикове, с които по някакъв метод някой желае да си направи елементарен пиар. Това, което желаеме да създадем е, да си подредим сектора, да имаме поредност на дилемите, които ни предстоят и най-важното, което молим посредством вас, е да спрем да даваме неприятни послания към Европа.Цвета Караянчева, ръководител на Народно събрание: Подкрепям българските строители. Осъждам всеки опит за дискредитация, както на българските строители, по този начин и на тяхната работа в страната и в чужбина. Говорихме и за това да създадем работна група с представители от всички парламентарни групи, експерти по тематиката, желая да подчертая, не хора, които си вършат на ниска цена политически пиар. И да създадем съответните законодателни промени. В тази работна група, по мое предложение ще влязат представители на Министерство на регионалното развитие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР