Строи нов завод с капацитет 300 хил. електромобила годишноНовият завод

...
Строи нов завод с капацитет 300 хил. електромобила годишноНовият завод
Коментари Харесай

Volkswagen с големи планове за производство в Китай

Строи нов цех с потенциал 300 хиляди електрическия автомобил годишно

Новият цех на Volkswagen в Антин, Китай ще създава главно електрически кросоувъри

Немският авто колос Volkswagen осъществя методично своя проект за нахлуване на пазара за електрически автомобили. Компанията е пред стартиране на произвеждане на електрически автомобили в заводите си в Цвикау (Германия) и Фошан (Китай), а скоро към тях ще се причисли и дружество в Антин, на 30 км от Шанхай.

Местната компания SAIC Volkswagen China към този момент стартира строителството на новия цех, който по проект би трябвало да създава по 300 000 електрическия автомобил годишно. Оборудвана с 1400 робота, фабриката ще създава освен електрически автомобили (на база платформа MEB – Modular Electric Drive Matrix), само че и акумулаторни акумулатори за тях, оповестяват от компанията.
още по тематиката
Очаква се заводът да проработи през 2020 година, като ще създава главно електрически кросоувъри – допуска се, че в началото това ще бъдат модели I.D. Crozz.

Германският производител вижда огромни вероятности на китайския пазар, където от ден на ден международни компании откриват свои фабрики. Интересен факт е, че множеството предприятия са съсредоточени към Шанхай. Наскоро, Tesla купи за 140 млн. $ терен с повърхност 860 хиляди кв. метра, също за произвеждане на електрически автомобили.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР