Строежът на мегаскъпата магистрала Русе – Велико Търново започва през

...
Строежът на мегаскъпата магистрала Русе – Велико Търново започва през
Коментари Харесай

Вечерни новини: Започва строежът на магистрала Русе – Велико Търново; Милиарди за батерии

Строежът на мегаскъпата автомагистрала Русе – Велико Търново стартира през септември
Строителството на автомагистралата Русе – Велико Търново, в частта ѝ от Русе до Бяла, може да стартира през септември тази година. Служебното държавно управление прави всичко допустимо това да се случи, разяснява районният министър Иван Шишков в изявление за Bulgaria on air. Освен това отрасловото ведомство ще предприеме по-сериозни стъпки към две позабравени автомагистрали – „ Черно море “ и „ Рила “. 
България получи достъп до евромилиарди за развиване на технологии за акумулатори
С вяра да притегли огромни вложители в региона на електромобилността България публично се причисли към Европейския алианс за акумулатори, през който цели да развие капацитета си в тази сфера. В Алианса страната ни ще бъде представлявана от Българската организация за вложения (БАИ), която желае да я трансформира в европейски водач в производството на технологии за електромобилност и на системи за предпазване на сила.
Радев е подготвен да забави връчването на първия мандат
За да можем да наваксаме и да приемем най-малко най-важните закони и решение, Народното събрание има потребност от време. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по кое време има намерение да връчи първия мандат. Той подсети изявленията на съвсем всички партии по време на консултациите предходната седмица, че в случай че се следва конституционната процедура и не се сформира кабинет, няма да има време за приемането на бюджета, нито за значимите закони.
Българските транспортни компании получават отстъпка от тол таксите
Тол таксите ще бъдат увеличени двойно от 1 юли, само че единствено за интернационалните превозвачи. Българският транспортен отрасъл ще употребява отстъпки за преминато разстояние, т.е. ще се употребява правилото " разрушаваш повече пътищата, плащаш по-малко ". Това излиза наяве от изявление на зам.-регионалния министър Николай Шушков за БНР. На този декор отрасловото ведомство разчита народните представители да гласоподават рекорден бюджет за поддръжка и строителство на пътища в страната.
Подкаст | Хората бъркат имотния балон с достъпността на жилищата
Основният проблем за неразбирането на огромна част от определенията на този термин е обвързван с упованията на хората, споделя доктор Щелян Калчев, посетител в осмия епизод на подкаста на Economic.bg -  „ Едно мислено “. Той е съосновател на Imvestia, както и на организация за недвижими парцели Primo+.
Българска народна банка няма информация български банки да перат съветски пари
Българската национална банка (БНБ) не е сезирана за проблем с пране на пари. Това оповестява институцията пред „ 24 часа “. Това е отговор на информацията, изнесена в неделя от депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Тогава той цитира собствен „ благонадежден “ източник, само че отхвърли да даде повече детайлности.
100% разноски по Плана за възобновяване, 0% доходи – допустимо е
Теоретично България би могла да направи 100% от разноските, изисквани по Плана за възобновяване, само че да получи 0% от приходите. Това изясни вицепремиерът Атанас Пеканов, отговаряйки задочно на Асен Василев, който през уикенда упрекна Министерството на финансите, че е объркало бюджета точно по линия на приходите и разноските по Плана.
„ Осезаема смяна “: НЗОК ще получи над 582 млн. лева повече за 2023 година
Болничните заведения осезаемо ще усетят смяната с проектoбюджетa на Здравната каса за тази година, който ще е с над 582 милиона лв. повече по отношение на миналата година. Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на Националното работно заседание за обмяна на положителни практики в ръководството на лечебни заведения за болнична помощ.
Столичната община ще строи спортна зала в „ Слатина “ за над 11 млн. лева (видео)
Нова многофункционална спортна зала в квартал „ Слатина “ ще построява Столична община благодарение на публично-частно партньорство. Стойността на плана, който би трябвало да е приключен в края на 2025 година, е 11.2 млн. лева без Данък добавена стойност. Проектирането ще отнеме 7 месеца, а самото осъществяване – 24 месеца.
Американска компания купува работещата и в България Software AG
Американската капиталова компания Silver Lake ще купи германския разработчик на програмен продукт Software AG, като двете компании към този момент са подписали авансово съглашение. Цената на договорката е 2.2 милиарда евро. Предлагат се 30 евро на акция в брой от следения от Silver Lake фонд Blitz 22-449 SE, което съставлява награда от 53% по отношение на цената на затваряне на търговията в четвъртък – 19.59 евро.
Бизнесът е обезпокоен поради наредбата за следене на храните
Българският бизнес не утвърди концепцията на служебната власт за основаване на централен указател за следене на храните – следващата мярка, която трябваше да пребори високите цени.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР