Стрийминг компанията „Нетфликс“ се забърка в политически скандал, след като

...
Стрийминг компанията „Нетфликс“ се забърка в политически скандал, след като
Коментари Харесай

„Нетфликс“ заформи политически скандал с нова поредица за Холокоста

Стрийминг компанията „ Нетфликс “ се забърка в политически скандал, откакто пуснаха нова документална поредност за Холокоста. „ Дяволът от прилежащата врата “ наблюдава делото против Джон Демянюк – американец от украински генезис, за който се твърди, че е бил оператор на газовата камера в лагера на гибелта „ Треблинка “ с прякора Иван Грозни.
Процесът против Джон Демянюк продължава на 21 Декември Медицинска експертиза демонстрира, че обвиненият не може да се яви в залата заради здравословни аргументи
По време на документалната поредност е показана карта на Европа, на която са маркирани местата на лагерите на гибелта на нацистите. На нея те се намират в рамките на днешна Полша, като на никое място не е обозначено, че в този интервал от историята това е било част от нацистка Германия.

Премиерът на Полша Матеуш Моравиецки е изпратил публично протестно писмо до шефа на „ Нетфликс “, в която показва, че по този метод се загатва, че точно Полша е виновна за избиването на милиони евреи.

От полското Министерство на външните работи пуснаха две карти в „ Туитър “ профила си, на които ясно се виждат разликите. „ По време на събитията, описвани в „ Дяволът от прилежащата врата “, полската територия е била окупирана и нацистка Германия е била виновна за лагерите. Картата, показана в документалната поредност, не отразява действителните граници по това време “, пишат от външното министерство.

.@Netflix, stay true to historical facts!

During the time which the “The Devil Next Door” series describes, Poland’s territory was occupied, and it was Nazi Germany who was responsible for the camps. The map shown in the series does not reflect the actual borders at that time. pic.twitter.com/W5i8C9THo3
— Ministry of Foreign Affairs (@PolandMFA) November 10, 2019
Моравиецки прикани компанията да „ отдаде респект на починалите и да резервира истината за Втората международна война и Холокоста “, като упрекна „ Нетфликс “ в „ пренаписване на исторически обстоятелства “.

„ Смятам, че тази ужасна неточност е била направена инцидентно “, добавя Моравиецки.
Идва ли краят на " Нетфликс " превъзходството? През идващите няколко месеца компанията ще се изправи пред сериозна конкуренция
Миналата година в Полша бяха признати специфични закони, които криминализират изявления, намекващи, че страната е била виновна за зверствата, осъществени от нацистка Германия през войната.

От „ Нетфликс “ разясниха пред Ройтерс, че са наясно с проблемите към документалната поредност, само че не разясниха дали ще бъде поправена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР