Стресирани сте? Може да се почувствате много по-добре, ако отделите

...
Стресирани сте? Може да се почувствате много по-добре, ако отделите
Коментари Харесай

Писането унищожава негативните ефекти от стреса

Стресирани сте? Може да се почувствате доста по-добре, в случай че отделите време да напишете няколко реда по тематика, значима за вас. Краткото есе за смисъла на фамилията и приятелите да вземем за пример може да тушира резултатите от продължителния стрес и да усъвършенства способността ни да приключваме започнатите каузи, демонстрира ново изследване на психолози от университета „ Карнеги Мелън ” в Питсбърг, Съединени американски щати.

Изключително уплашените хора се справяли с съвсем 50% по-зле на проби, в които трябвало да се вземат решение задания, спрямо контролната група. Резултатите им обаче внезапно се подобрили, откакто изпълнили задачата да напишат едно малко есе.

Предишни изследвания демонстрират, че стресът се отразява пагубно на способността ни да се оправяме с проблемите. Това просто упражнение обаче по съвсем вълшебен метод обръща тази наклонност при хронично уплашените. То усъвършенства творчеството и проницателността им и даже може да увеличи триумфа на учениците, които не се оправят добре в учебно заведение!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР