Стресирани американци трескаво се струпаха днес на европейски летища, за

...
Стресирани американци трескаво се струпаха днес на европейски летища, за
Коментари Харесай

Американци трескаво се прибират от Европа

Стресирани американци трескаво се струпаха през днешния ден на европейски летища, с цел да се приберат вкъщи, откакто президентът Доналд Тръмп разгласи строги ограничавания за пътуванията в опит да бъде укротен коронавирусът, съобщи Ройтерс.

30-дневната възбрана за посещаване в Съединени американски щати се отнася за 26 европейски страни, изключени са Англия и Ирландия, както и за американски жители. Мерките влизат в резултат в петък в среднощ, напомня БНР..

Съобщението на Тръмп наруши проектите на десетки хиляди и засегна самолетните компании, които към този момент страдат от пандемията, която взе над 4600 жертви в целия свят.

„ Паниката е всеобща “, разяснява 20-годишната Анна Грейс, американска студентка в университета в Съфолк, която е на първото си посещаване в Европа. Тя обаче бързо трансформирала проектите си и отпътува назад в Съединени американски щати от летище „ Барахас “ в Мадрид вместо за Франция.

„ Късметлии сме, че можем да напуснем Европа “, отбелязва пенсионерката Кристина Елвира, която се връща в Маями. Само през днешния ден от Испания за Съединени американски щати има 20 полета.

Някои обаче се безпокоят какво да чакат при идването си в Съединени американски щати.

„ Трябваше да трансформира билета си и да отпътува по-рано, тъй като в противоположен случай щях да се озова пред затворена граница “, показва Мигел Паракелос - испанец, който работи в Съединени американски щати.

Остава неразбираем и въпросът дали прибиращите се от Европа американци ще бъдат подложени на карантина.

Журналистът Майк Макинтайър написа в Туитър от парижкото летище "Шарл де Гол ": "Пълна лудница е за полетите към Съединени американски щати тази заран, американци заплащат до 20 000 $ за полети в последната минута ", съобщи "Дейли мейл ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР