Стресът, застоялият начин на живот, нездравословното хранене, са едни от

...
Стресът, застоялият начин на живот, нездравословното хранене, са едни от
Коментари Харесай

5 детокс рецепти за отслабване

Стресът, застоялият метод на живот, нездравословното хранене, са едни от най-честите аргументи за покачването на телесното тегло, появяването на разнообразни неразположения, болести. Въпреки че човешкото тяло има способността да отстрани огромна част от токсините, то се нуждае от здравословна храна, постоянна физическа интензивност, с цел да бъде в баланс. Тогава и телесното тегло ще бъде в норма. Хубаво е няколко пъти в годината да си вършим детокс режими.

Ако спазвате диета, вижте няколко потребни храни и предписания по какъв начин да ги приготвите, които ще ви оказват помощ в елиминирането на непотребните килограми, само че и ще детоксикират организма ви.

Детокс овесени ядки за закуска (или мюсли)

Овесените ядки за закуска ще ви обезпечат задоволеност, сила, фибри. Важно е овесените ядки или мюслито, с което ще закусите да са без глутен. Прибавете към тях мед, слънчогледови семена, няколко резенчета банан, 4-5 с. л. кисело мляко. Здравословна закуска, богата на протеини, витамини и минерали.

Детокс напитка с портокали и джинджифил

Портокалите са богати на значимия витамин С, който усъвършенства имунитета. От друга страна, джинджифилът ни обезпечава антиоксиданти, усъвършенства храносмилането и също способства за детокс на организма. Пригответе си фреш от портокали, моркови, джинджифил и малко лимон. Прибавете към него ½ ч. л. куркума и разбъркайте добре. Не забравяйте, че куркумата също има мощен детокс резултат.

Салата от сотирани броколи и бадеми

Една вкусна салата, която е подобаваща за консумация както за обяд, по този начин и за вечеря. Броколите са едни от най-подходящите зеленчуци за диета, защото имат малко калории, само че и работят детоксикиращо. Добавяйки към тях други суперхрани като бадемите, ще подобрите и мозъчната функционалност и паметта. Това се случва с помощта на триптофана, който се съдържа в ядките.

За да си приготвите салатата, нарежете на розички броколите и ги сложете във вряща вода за 2-3 минути. В изсъхнал тиган запечете суровите бадеми до златисто. Отделете готовите бадеми и сложете в загретия тиган 4 ч. л. зехтин и нарязания чесън. След като стане леко златист, прибавете броколите и покрийте с похлупак за няколко минути, до момента в който зеленчуците останат леко хрупкави. Сервирайте като добавите бадемите и малко количество ябълков или оцет балсамико.

Салата с алено цвекло

Цвеклото също е превъзходен зарзават за детокс, който може да консумирате и под формата на фреш напитка, само че за предпочитане в композиция с морков или плодове. С него може да си приготвите и салата, която да хапнете за обяд или вечеря. Има няколко съставки, които ще ви обезпечат потребни фибри, протеини, здравословни мазнини.

Как да си приготвите детокс салата с алено цвекло?

Обелете цвеклото и го сложете в кухненски робот, с цел да го нарежете на тънки филийки. Ако не ви харесва усетът на прясното цвекло, може авансово да го сварите. Към него прибавете фино нарязана зелена ябълка, краставица, червен лук и шепа натрошени орехи, магданоз, копър по избор. Овкусете със зехтин и малко ябълков или балсамов оцет.

Салата с грейпфрут

Ако желаете да стопите непотребните килограми, прибавете към вашата диета грейпфрут. Той е богат на антиоксиданти, витамини и минерали и е с ниско наличие на калории. Освен това е превъзходен детоксикатор, понижава възпаленията в тялото, усъвършенства положението на косата, кожата, обезпечава сила.

Почистете няколко листа алена маруля и ги накъсайте. Прибавете към тях обеления от ципите грейпфрут, 100 г извара и няколко стръка свеж лук. Пригответе дресинг за салатата от сока на ½ лимон, 1 ч. л. риган, зехтин и щипка сол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР