Стремглавият скок на щатския долар потъпка чуждестранните валути, намали корпоративните

...
Стремглавият скок на щатския долар потъпка чуждестранните валути, намали корпоративните
Коментари Харесай

Щатският долар вероятно ще остане силен през 2023 г., въпреки страховете за икономиката

Стремглавият скок на щатския $ потъпка задграничните валути, понижи корпоративните облаги и даде на вложителите един от дребното печеливши залози за годината. Въпреки че зелените пари се спънаха през последните седмици, терзанията от рецесията може да ги поддържат през 2023 година, написа.

Когато доближи пика си през септември, доларът застана на най-високото си равнище от близо две десетилетия, откакто се увеличи с към 20% по отношение на кошница от валути. Тези облаги обаче се забавиха на фона на забавянето на темпото на покачване на лихвите от Федералния запас на Съединени американски щати.

Макар че възходящата рентабилност в Съединени американски щати беше основен катализатор за ралито на $, редица други фактори изиграха значима роля в повишаването на зелените пари. Инвеститорите се насочиха към $, който е известна инвестиция в несигурни времена, с цел да се предпазят от неустойчивостта на пазара, провокирана от растящата световна инфлация, както и от скока на цените на енергията  на фона на съветската инвазия в Украйна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР