Стремежът за справяне с климатичните промени отключва огромен потенциал за

...
Стремежът за справяне с климатичните промени отключва огромен потенциал за
Коментари Харесай

Поемаме глобален ангажимент, който може да промени всичко

Стремежът за справяне с климатичните промени отключва голям капацитет за бизнеса

Светът, в който живеем, се развива мълниеносно. Всичко се глобализира - от бизнеса до човешките взаимоотношения. Въпреки динамичността на заобикалящия ни свят и софтуерните открития всеки ден човечеството като че ли оставя на назад във времето проблемите с околната среда. Климатичните промени в резултат на замърсяванията и нездравословните излъчвания, намаляването на естествените запаси като вода и храна не съумяват да обединят обществото задоволително мощно, с цел да се подхващат общи дейности, които да намерят решение на този проблем.

Надежда има и тя е в ръцете на бизнеса, който сплотява сили, с цел да промени обстановката. Бизнесът, който е главният мотор на измененията в света от епохи, става проводник на дейната смяна. Бавно, само че несъмнено фирмите вършат основни стъпки за смяна на мисленето и разбирането за този проблем. През декември 2017 година точно представителите на корпоративния свят анонсираха две огромни акции, с които се дава поръчка, че методът, по който живеем, ще се промени. В началото на декември 2017 година ние, Schneider Electric, и още седем международни компании обявихме инвестицията си от 50 млн. евро във фонд The Livelihoods, който финансира планове за битка с световното стопляне.

Сумата, събирана във фонда, има за цел да нарасне до 100 млн. евро в края на 2018 година Средствата ще бъдат употребявани да се понижи въглеродният отпечатък на компании в няколко района на света, като Африка, Азия и Южна Америка.

Освен тази световна самодейност Schneider Electric поема още един значителен ангажимент. По време на срещата на върха One Planet Summit на 12 декември 2017 година в Париж обявихме, че до 2030 година ние като компания би трябвало да бъдем " неутрални " във връзка с производството на въглеродни излъчвания. Това значи, че количеството въглероден диоксид, спестено с помощта на решенията на Schneider Electric, ще бъде по-голямо от излъчванията, създадени вследствие на активността на цялата компания. Това е необикновено заричане, доказващо отговорността ни, само че и ангажираността ни като компания с проблемите на планетата. За да се борим с измененията в климата, ние сме се заели да използваме своята позиция на водач в енергийния мениджмънт и посредством нашите дейности и заложени цели да подтикваме енергийната успеваемост в пазарите, в които оперираме.

Компанията ни към този момент десетилетия декларира своята политика в посока на гарантиране на устойчивото бъдеще. Според корпоративната философия с помощта на общите старания на всеки един от Schneider Electric може да се покаже на света, че бизнесът извършва обещанията си. Човешките умения, въпреки това, могат да разкрият опциите на технологиите, които ще оказват помощ на хората да живеят в естетика с природата. Част от тази философия е и самодейността, обвързвана с енергийната беднотия, стимулираща пестенето на сила. В България Schneider Electric взе участие в програмата " Борба с енергийната беднотия " от 2015 година Тя има три съществени посоки: информиране и образование на фамилиите за придобиване на привички за икономисване на силата в дълготраен проект и инвестиция в обществени и солидарни предприятия към по-добри условия на живот.

Стремежът за справяне с климатичните промени може да отключи голям бизнес капацитет, като по този начин освободи нужните вложения, с цел да се реализира една широкообхватна и нисковъглеродна стопанска система. И да, това е изцяло допустимо.         
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР