Стремежът на БСП да остане на всяка цена в управлението

...
Стремежът на БСП да остане на всяка цена в управлението
Коментари Харесай

Първата свидна жертва на БСП в коалицията се оказа човекът на Нинова в Пловдив

Стремежът на Българска социалистическа партия да остане непременно в ръководството на България, стартира да дава жертви и то от най-близкото обграждане на Корнелия Нинова. Без никакъв непряк звук или изявление от страна на водача на социалистите или здравния министър, през вчерашния ден бе заменен доцент Георги Йорданов като зам.-министър. Освен малко прессъобщение от пресцентъра на държавното управление, не бяха дадени никакви претекстове, макар значимия пост, който заемаше.

Стоматологът не бе просто следващият зам.-министър. Той е член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, зам.-председател на Областния съвет на Българска социалистическа партия – и един от последните правилни хора на Нинова при пловдивските социалисти.

Назначението на доцент Йорданов като зам.-министър бе извънредно необичайно, като той зае мегаресора в Министерството на здравеопазването. Той застана отпред на така наречен пандемичен комитет за битка с COVID-19. Също по този начин пое дирекциите: „ Бюджет и финанси “, „ Защита на правата на пациентите “ и „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “.

С други думи парите от опазването на здравето зависиха от неговия автограф. В един миг обаче той бе заменен.

Това, което се разяснява из коридорите на властта е, че доцент Георги Йорданов е освободен поради кадруване освен в звената на министерството, само че и в разнообразни лечебни заведения в цялата страна, както и районните здравни инспекции. Едва ли е инцидентно, че дните към назначението на Йорданов като зам.-министър, сестра му – доктор Весела Йорданова стана зам.-управител на Онкодиспансера в Пловдив . Съпругата на Йорданов – Виолина пък има няколко търговски сдружения. Едното от тях разполага със 7 аптеки в Пловдив, а другото върти търговия с медикаменти.

През годините Йорданов оглавяваше няколко лечебни заведения в Пловдив – общинската МБАЛ „ Св. Мина”, а по-късно и Окръжна болница. И двете лечебни заведения бяха пред банкрут няколко години след неговото ръководство.

Българска социалистическа партия бе ударен и от различен скандал пък поради дъщерята на доцент Йорданов – Десислава. В началото на 2021-а след следствие на гръмна скандал, че фрагментът на Българска социалистическа партия Десислава Йорданов е с подправена тапия за висше обучение. Тя бе общински консултант в предишния мандат, както и ръководител на партийната организация на„ Западен” в Пловдив. След абсурда тя безусловно изчезна от публичното пространство, като хвърли и оставка от заеманите й постове, с цел да не предстои на „ приятелски съд”.

Скандалът към Десислава Йорданова на процедура костваше и кандидат-депутатското място на татко й доцент Георги Йорданов на предходните избори. Публична загадка бе, че Нинова не вкара Йорданов в листите точно поради абсурда с щерка му.

Въпреки всичко това, доцентът се ползваше с голямото доверие на Корнелия Нинова, най-малко досега… Изключвайки аргументите за освобождението на доцент Йорданов, които евентуално не са една и две, водачът на социалистите минимум дължеше пояснение за какво човек от нейното управление бе безусловно изритан от властта. По всичко наподобява, че Нинова с лекост може да сменя всеки собствен човек по веригата, стига това да й обезпечава комфорта да се радва на лидерското си място и креслото на вицепремиер в четворната коалиция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР