Стрелецът от , който разстреля 51 души и рани други

...
Стрелецът от , който разстреля 51 души и рани други
Коментари Харесай

Стрелецът от Крайстчърч планирал да удари трета джамия

Стрелецът от, който разстреля 51 души и рани други 40 при нападението си против две джамии в Нова Зеландия 2019г., възнамерявал да удари и трета. Това оповестява, цитирайки развиването на процеса против него.
се пази самичък и признал пред съда, че офанзивите са готвени с години и добре планувани. Той е проучвал доста деликатно проектите и посещаемостта на постройките преди да извърши офанзивата.
 Австралиецът, нападнал две джамии в Крайстчърч, е изискал да се пази самичък в съда Австралиецът, нападнал две джамии в Крайстчърч, е изискал да се пази самичък в съда
Австралиецът, Брентън Харисън Тарант, който направи самопризнание, че е умъртвил 51 богомолци при всеобща стрелна в две джамии в Нова Зеландия,...
" Исках да ударя още една джамия ", споделил 29-годишният Тарант и признал, че проектите му включвали по-късно да подпали храмовете, с цел да има повече жертви.
По време на процеса той се е признал за отговорен в съзнателно ликвидиране на 51 души, 40 опита за ликвидиране и в тероризъм.
Днес стартира финалната фаза на делото - чуването на присъдата. Тя ще продължи четири дни.
" Очаква се процесът да приключи до четвъртък. Най-вероятно десният екстремист ще получи доживотна присъда без право на опрощение ", показва още BBC.
 Изненадващ поврат: Терористът от Крайстчърч се призна за отговорен Изненадващ поврат: Терористът от Крайстчърч се призна за отговорен
Терористът, упрекнат в убийството на 51 души през март предходната година при всеобща пукотевица в две джамии в Нова Зеландия, се призна за вин...
Това е присъда, неналагана до момента от Новозеладнски съд.
Стотици заинтригувани от процеса наблюдават делото посредством видеоконоферентни връзки от други правосъдни зали в цялата страна, поради противоепидемичните ограничения за сигурност. В самата зала на процеса има малко близки и родственици на жертвите, разяснява още BBC.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР