Стрелецът, който уби 19 деца и двама учители в начално

...
Стрелецът, който уби 19 деца и двама учители в начално
Коментари Харесай

Полицейска небрежност ли доведе до убийствата в училището в Тексас?

Стрелецът, който умъртви 19 деца и двама учители в начално учебно заведение в Тексас, е бил в постройката в продължение на повече от час, преди да бъде погубен от полицейски чиновници , съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на управляващите.

От службите по сигурност през днешния ден насрочиха следващ брифинг, на който да изяснят какво тъкмо се е случило и да се изправят пред гнева, провокиран от полицейската реакция. След като в продължение на два дни предоставяха постоянно противоречаща си информация, проверяващите споделиха, че полицейският чиновник, причислен на учебното заведение, не е бил вътре в постройката, когато стрелецът е дошъл и, обратно на предходните им изявления, не се е сблъскал с него отвън постройката.

Стрелецът влезнал в учебното заведение "безпрепятствено " през явно отключена врата към 11:40 ч. локално време. Първите полицейски чиновници пристигнали на мястото едвам 12 минути по-късно и последвали стрелеца в постройката 4 минути по-късно. Те били принудени да изоставен постройката и да се прикрият поради пукотевица от вътрешната страна, сподели представител на полицията. Кризата най-сетне завършила в 12:45 ч., когато пристигнала тактическа група на тексаския граничен патрул, сподели представител на щатския департамент за социална сигурност. Те почнали престрелка със стрелеца, който се бил барикадирал в класна стая, и малко преди 13:00 ч. го умъртвили. Говорителят на полицията сподели, че през това време служителите на реда викали подкрепления, договарящи и тактически екипи и евакуирали възпитаници и учители.

Кен Тръмп, президент на консултантска компания по сигурност в учебните заведения, сподели, че многото време, което е лишило оправянето със обстановката, поражда въпроси . "Въз основа на най-хубавите практики е доста мъчно да се разбере за какво е имало закъснение, изключително когато се оповестява, че неутрализирането на този стрелец е лишило 40 и повече минути, сподели той.

По време на обсадата разтревожени очевидци призовавали служителите на реда да влязат в учебното заведение, споделиха очевидци. "Влезте там! Влезте там! " , крещели дами на служителите на реда малко след началото на офанзивата, сподели Хуан Каранза, станал свидетел на събитията от вкъщи си от другата страна на улицата.

"Казват, че са се втурнали във вътрешността ", сподели Хавиер Касарес, чиято щерка четвъртокласничка е измежду убитите и който дошъл до учебното заведение, когато чул, че там има офанзива. "Не видяхме такова нещо ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР