Стрелба от засада в австралийски град, отнела живота на шестима

...
Стрелба от засада в австралийски град, отнела живота на шестима
Коментари Харесай

Шестима мъртви след религиозно мотивирана терористична атака в Австралия

Стрелба от засада в австралийски град, лишила живота на шестима души, беше оповестена за религиозно стимулирана терористична офанзива, заяви Би Би Си. Властите споделят, че това е първият път, когато християнска екстремистка идеология е обвързвана с терористична офанзива в Австралия.

Двама служители на реда и един комшия бяха убити, когато Натаниел, Стейси и Гарет Трейн откриха огън в селски парцел в Куинсланд предишния декември. Триото беше убито след продължителна битка с полицията.

Заместник-комисарят на полицията в Куинсланд Трейси Линдфорд съобщи в четвъртък, че тяхното следствие е открило, че те са " работили като самостоятелна клетка " и са " изпълнили религиозно стимулирана терористична офанзива ".

Те се включили към християнска фундаменталистка система от вярвания, известна като " предмилениализъм ", и се озлобили и ностроили против полицията.

 „ Те в действителност се отнасяха към полицията като към чудовища и демони, като към нещо зло. Християнската екстремистка идеология е обвързвана с други офанзиви по света, само че това е първият път, когато я виждаме да се появява в Австралия “, сподели Линдфорд.

Нападението е било преднамерено, съобщи тя и следователите са разкрили " обилни доказателства " за предварителна подготовка и обмисляне.

Имотът, благосъстоятелност на Гарет и Стейси, е основан с камуфлажни скривалища, бариери, опори, оръжия, ножове, видеонаблюдение и огледала по дърветата.

 Въпреки че няма „ никакви доказателства “, че някой различен в Австралия е взел участие или подпомагал офанзивата, Линфорд сподели, че причинителите са били свързани с лица в Съединените щати. Полицията е споделила информация с проверяващите там.

„ Те ще дефинират какви следствия могат да създадат вследствие на тази информация “, акцентира тя.

В злощастната нощ четирима чиновници участваха в престрелка, откакто напуснаха колите си и се приближиха до къщата, благосъстоятелност на Гарет и Стейси.

" Дарик " напомня, че двама служители на реда - Матю Арнолд, на 26, и Рейчъл Маккроу, на 29 - бяха улучени незабавно, след което се оповестява, че са убити. Друг служител на реда беше ранен, само че избяга, до момента в който четвъртият беше тероризиран от стрелците, които възпламениха огньове, с цел да се опитат да го убият.

Съседът Алън Даре, който се появи в парцела, с цел да помогне, също беше смъртоносно прострелян.

 Линдфорд показа, че психологичното здраве на причинителите е било взето поради от проверяващите, само че е несъмнено като малко евентуален фактор.

„ Ние много постоянно виждаме в нашите терористични следствия хора с разтърсено психологично здраве, тъй като елементарно се радикализират. Когато имате трима настоящи дружно, е предизвикателство да се каже, че в този случай има проблем с психологичното здраве “, сподели тя.

Нападението ще бъде разследвано и се чака да има дефинитивни заключения по отношение на претекстовете на стрелците, добави полицейският комисар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР