Street View ще актуализира изображенията на градовете и пътищата в

...
Street View ще актуализира изображенията на градовете и пътищата в
Коментари Харесай

Колите на Google Street View започват нови обиколки в България


Street View ще актуализира изображенията на градовете и пътищата в България
(снимка: Гугъл Street View)

Колите на Гугъл Street View още веднъж ще преминат по пътищата на България тази пролет. През идващите месеци те ще посетят доста градове в цялата страна, измежду които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник.

Целта с изключение на да се актуализират изображенията на градовете и пътищата е и да се обезпечи по-добра навигация и насочване на потребителите, както и да се покажат нови направления, забележителности и инфраструктура в приложението Гугъл Maps.

След следващото снимане ще разреши на потребителите да прегледат множеството български градове. Но инфраструктурата освен в обитаемоте места, само че и сред тях се трансформира и развива, по тази причина Гугъл цели изображенията да се актуализират постоянно. Новите изображения ще оказват помощ на хората да се ориентират още по-добре при обмисляне на своите пътувания.
още по темата
Street View демонстрира 360-градусови изображения освен на улици, само че и на естествени, културни и исторически забележителности, както и пешеходни направления и е скъп инструмент както за туризма и образованието, по този начин и за бизнеса.

За първи път колите снимаха българските градове през 2012 година и оттогава насам постоянно обновяват фрагментите. Снимки от предходните заснемания също за налични за потребителите, които демонстрират интерес да прегледат развиването на инфраструктурата.

Street View е известна функционалност в Гугъл Maps с над 220 милиарда изображения от целия свят, с помощта на които разглеждането на далечни дестинации и международни забележителности е постижимо единствено с няколко клика.

Гугъл слага акцент върху отбраната на поверителността. Преди издание на събраните изображения, те се обработват със специфична технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на колите, тъй че да не могат да бъдат разпознати.

Street View предлага спомагателна функционалност за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде декларирана посредством натискане на бутона „ Съобщете за проблем ” в долния десен ъгъл на всяко изображение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР