Стратегията на Владимир Путин да използва забавянето на помощта на

...
Стратегията на Владимир Путин да използва забавянето на помощта на
Коментари Харесай

WSJ: Украйна губи шансове да си върне териториите, може да се лиши от още

Стратегията на Владимир Путин да употребява забавянето на помощта на Запада за Украйна се оказа печеливша и идващите месеци може да трансформират фрапантно хода на войната в интерес на Русия, предизвестяват в редакцията на американския вестник The ​​Wall Street Journal, съобщи Днес.бг.

" Без попълването със свежа мощ и западно военно съоръжение, Украйна може да се сблъска с спомагателни загуби на територия и на най-хубавите си войски, помрачавайки всяка вяра да си върне съвсем 20% от окупираната си територия “, написа вестникът.

В същото време, отбелязва WSJ, Русия надвива постепенно и търпи огромни загуби в персонален състав и техника. Ако Украйна успее да издържи тази година и да попълни силите си, може да се опита да контраатакува.

Но с несигурното бъдеще на американската помощ и неспособността на европейските страни да усилят доста помощта с бързи темпове, вероятностите на Украйна да обърне войната в своя изгода понижават, написа Фокус.

Фронтовата линия съвсем не се движи, с помощта на украинската храброст и досетливост, както и на съветските тактически недостатъци.

" Ние сме по-ефективни и по-напреднали в софтуерно отношение “, споделя украински офицер, който командва единица покрай Авдеевка. " Те се връщат вкъщи след всяко проваляне, само че ние губим земята си, домовете си, хората си “.

Сега Русия се пробва да напредне на няколко фронта. Критичната цел е град Часов Яр, ситуиран високо на запад от Бахмут. Превземането му ще отвори пътя за офанзиви против други градове, като Константиновка и Краматорск в Донецка област, която е съществена цел за Путин.

В същото време някои представители на западното военно разузнаване считат, че в този момент Русия е съсредоточена по-малко върху постигането на незабавни териториални придобивки и повече върху подкопаването на способността и волята на Украйна да се бие. Увеличените офанзиви с дронове и ракети на Русия имат за цел да показват нейната мощ, да отслабят ресурсите на Киев и да покажат на западните поддръжници на Украйна, че поддръжката им е безрезултатна.

Сериозните скорошни вреди на украинската инфраструктура демонстрират, че опциите за противовъздушна защита на страната понижават, споделят анализатори.

В допълнение, неналичието на забележителна спомагателна жива мощ в Украйна значи, че загубите се компенсират поетапно в елементи, които остават на един сектор от фронта за дълго време. Тази обстановка основава мозайка от звена от разнообразни бригади, които се пробват да споделят и да си сътрудничат дейно, отбелязва вестникът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР