Стратегията на Европейския съюз по отношение на войната в Украйна

...
Стратегията на Европейския съюз по отношение на войната в Украйна
Коментари Харесай

Орбан: Стратегията на ЕС се провали, украинците няма да спечелят на фронта

Стратегията на Европейския съюз във връзка с войната в Украйна " се провали " и блокът би трябвало да сътвори проект Б, защото украинците няма да завоюват на фронта, съобщи министър председателят Виктор Орбан пред унгарското държавно радио, съобщи Ройтерс.

Орбан е в Брюксел в границите на срещата на върха на Европейски Съюз и съобщи, че има " огромна борба ", изключително във връзка с поддръжката за Украйна. Премиерът акцентира, че не вижда причина Унгария да изпраща парите на данъкоплатците си в поддръжка на Украйна.

През декември Европейски Съюз би трябвало да вземе решение за преразглеждане на своя бюджет за 2021-27 година на стойност 1,1 трилиона евро, който към този момент е претрупан от незабавните разноски по време на пандемията от КОВИД и откакто Русия нахлу в Украйна през 2022 година

Изпълнителният орган на блока предложи страните членки да отделят повече за общата хазна, с цел да се обезпечат 50 милиарда евро за Украйна и да вложат още 15 милиарда евро за миграцията. Друго предложение планува да се провиснал 20 милиарда евро за военна помощ за Украйна.

Орбан означи, че в реалност измененията в бюджета на Европейски Съюз, направени от Европейската комисия, включват доста по-голямо нарастване на разноските, в сравнение с се смяташе до момента. " Обсъждахме го до късно през нощта [в четвъртък]. Помолихме бюрократите да ни дадат числата и се оказа, че не става въпрос за 60 милиарда евро, а за 100 милиарда ", сподели унгарският министър председател, съобщи ТАСС. По думите му Европейската комисия е предложила тези средства да бъдат изразходвани главно по две пера – нова тактика за миграцията и помощ за Украйна.

" Установихме, че това предложение не е създадено вярно и не е уместно да бъде основа за съществени договаряния, заради което го отхвърлихме ", сподели Орбан. " Това беше огромна борба, изключително по украинския въпрос. "

Орбан съобщи, че най-големият проблем е, че тактиката на Брюксел за изпращане на пари и военна помощ на Украйна, с цел да се помогне на нейната битка против Русия, се е провалила.

" Днес всички знаят, само че не смеят да го кажат на глас, че тази тактика се е провалила. Очевидно е, че това не работи....украинците няма да завоюват на фронтовата линия ", сподели той, добавяйки, че е нужен проект Б и оценка на разноските за това.

" След като знаем какъв брой коства това, можем да поделим тази тежест между тях. "

Орбан, който непрекъснато влиза в конфликт с Брюксел през последните 13 години поради политики, които съгласно критиците му са подкопали демократичните полезности в Унгария, съобщи, че е нужна промяната на управлението в Брюксел на европейските избори следващата година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР