Стратегията на България в преговорите за Шенгенското пространство е общоевропейската

...
Стратегията на България в преговорите за Шенгенското пространство е общоевропейската
Коментари Харесай

Габриел за Шенген: Нищо не е договорено докато всичко не е договорено

Стратегията на България в договарянията за Шенгенското пространство е общоевропейската - нищо не е контрактувано до момента в който всичко не е контрактувано. Това разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел преди съвещанието на комисия по въпросите на Европейския съюз, шенгенското пространство и еврозоната.

По думите ѝ диалозите с Австрия и Нидерландия не престават.

" Дори да има вид за поетапно влизане в Шевген, за нас е значимо той да включва и сухопътните граници. Важно е да остоим позицията си, че България е заслужила своето място в Шенген. Позицията ни е че проявявавме схващане към вътрешнополитическите обстановки, само че България е тази, която ще си отстоява постигнатото с доста труд и положителни резултати ", означи Габриел.

Според нея на този стадий няма риск страната ни да бъде разграничена от Румъния за Шенген.

" Ние сме изпълнили всички условия. Ако има диалози те са за доброволни ограничения, част от Шенгенското пространство. Не става въпрос за условия, а за взаймни дейности с дъражвите, които желаят дружно с нас да опазват външните граници ", добави още външният министър.

Разполагаме с информация за отвлечения транспортен съд и осем българи, които са на него. Направено е нужното, с цел да бъде предадена информацията на всички сътрудници, които ще ни окажат подпомагане, изясни министър Габриел.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР