Стратегическото пристанище Мариупол в Източна Украйна е блокирано от руски

...
Стратегическото пристанище Мариупол в Източна Украйна е блокирано от руски
Коментари Харесай

Руски военни превзеха ключовото пристанище на Мариупол

Стратегическото пристанище Мариупол в Източна Украйна е блокирано от съветски военни след " безмилостни " офанзиви. Това сподели кметът на града, представен от Агенция Франс Прес. " Засега търсим решения на филантропичните проблеми и всички вероятни способи да извадим Мариупол от блокадата ", сподели Вадим Бойченко в известие, оповестено към среднощ локално време в акаунта на кметството в Telegram.

По думите му главният приоритет е да преустановяване на огъня, с цел да може да се възвърне жизненоважна инфраструктура, както и да се сътвори филантропичен кулоар за внасяне на храна и медикаменти в града.

Превземането от Москва на този град с към 450 000 поданици, ситуиран на брега на Азовско море, ще бъде значим преломен миг в нашествието на Русия в Украйна. Това би разрешило да се реализира връзката сред съветските сили, идващи от анексирания Крим, които към този момент са завладяли основните пристанища Бердянск и Херсон, както и сепаратистки и съветски войски в Донбас.

" В продължение на пет дни нашият роден град, нашето семейство от половин милион, е под безмилостна офанзива ", написа още Бойченко и прикани за продължаваща опозиция. Според него елементи на украинската войска, Националната армия, ултранационалистическия полк Азов, граничари и морска пехота са защитавали града.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР