Стратегическото партньорство между Москва и Пекин е един от стълбовете

...
Стратегическото партньорство между Москва и Пекин е един от стълбовете
Коментари Харесай

Лавров: Партньорството между Русия и Китай гарантира върховенството на закона в света

Стратегическото партньорство сред Москва и Пекин е един от стълбовете на придвижването за господство на закона в интернационалните връзки, на първо място правилата на Устава на Организация на обединените нации, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров през днешния ден на среща с китайския външен министър Ван И. Тя е в границите на срещата на министрите на страните от АСЕАН.

" Убеден съм, че нашето стратегическо партньорство е един от стълбовете на придвижването за победа на интернационалното право... на първо място на Устава на Организация на обединените нации, който прогласи главния принцип на суверенното тъждество на страните. Съединени американски щати нарушават този принцип всекидневно и на всички места и това, несъмнено, изисква отговор. Ние и КНР участваме в новосъздадена група от другари в отбрана на Устава на Организация на обединените нации. Смятам, че това е обещаваща концепция, която заслужава да бъде разширена, и сме сигурни, че нови членове ще се причислят към работата й ", сподели той.

Лавров напомни, че организира трета среща с китайския си сътрудник в границите на един месец.

" Наистина се срещаме постоянно, използваме всяка опция за това. И след по-малко от месец към този момент организирахме трета среща. На 7 юли в Бали, на 28 юли в Ташкент и на 5 август тук. И това не е израз на някаква процедура. Всъщност всякога откриваме от ден на ден неща, които изискват непрекъснато внимание и на практика решения от страна на нашите две страни ", сподели съветският посланик.

Той означи, че възнамерява да разиска с Ван И настоящото положение на двустранните връзки и осъществяването на споразуменията сред водачите на Русия и Китай./БГНЕС, РИА Новости

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР