Стратегическото партньорство между България и Азербайджан ще продължи да се

...
Стратегическото партньорство между България и Азербайджан ще продължи да се
Коментари Харесай

Стратегическото партньорство между България и Азербайджан ще продължи да се развива активно потвърдиха премиерът Петков и президентът Алиев

Стратегическото партньорство сред България и Азербайджан ще продължи да се развива интензивно със специфичен фокус върху разширението на енергийните и транспортните връзки.

Това разиска министър председателят Кирил Петков на среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев, която се организира в президентската резиденция в Баку – „ Загулба “.

Министър-председателят акцентира, че икономическото съдействие сред двете страни и енергийните въпроси заемат главно място в общия ни дневен ред. „ Разглеждаме Азербайджан като значим сътрудник за диверсификацията на доставките на природен газ и за повишение на енергийната сигурност в Южна и Югоизточна Европа “, акцентира Кирил Петков. По думите му поради своето геостратегическо състояние България има значимо присъединяване в процеса на улеснение на енергийните, транспортните и комерсиалните връзки в района. В тази връзка бе изтъкната основната роля на завършването на интерконектора Гърция-България, напъните, които постави актуалното държавно управление в тази посока, както и значимостта на LNG терминала до Александруполис, в който България взе участие с дял от 20%.

Министър-председателят Петков и президентът Алиев организираха диалога в Баку в подтекста на отбелязването преди няколко седмици на 30 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Азербайджан.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР