Стратегическият съвет към държавния глава Румен Радев представя за обществено

...
Стратегическият съвет към държавния глава Румен Радев представя за обществено
Коментари Харесай

Екипът на Румен Радев представи отчет за състоянието на страната с конкретни цифри

Стратегическият съвет към президента Румен Радев показва за публично разискване първата част на плана за Национален стратегически документ.
Сподели с твоите другари
Представянето беше намерено от Румен Радев. Той съобщи, че Съветът е предназначен да създаде и показа други възможности на „ институционалния блокаж и идейния застой, обхванал страната ”.
Ето обръщението на президента
Социологът Александър Маринов показа първата част от плана за Национален стратегически документ. Анализът на обстановката в България съдържа голям брой данни за положението на страната ни във всички сфери .
„ Бедността у нас продължава да нараства през последните години. ПВ тежки материални ограничения живее всеки пети българин. Работата, обаче не подсигурява изплъзване от беднотия ”, съобщи социологът проф. Александър Маринов по време на представянето.
„ По данни на Европейската комисия разноските за опазване на здравето в страната ни изостават доста с тези в другите страни в Европейски Съюз . Около половината от тези разноски идват от обществени източници ”, сподели още той.
„ Влошава се качеството на образованието у нас. Според проучване България е на 83-то място в света и на 26 в Европейски Съюз по този индикатор ”, регистрира Маринов. И добави: „ Според PISA 47 % от 15-годишните са функционално необразовани. Всяко 10-то дете не е обхванато в наложителното начално обучение. Сред проблемите в бранша е и застаряването на педагогическия личен състав ”.
„, уточни още проф. Александър Маринов.
По думите му България е на последно място в Европейски Съюз по индикаторите за корупция и господство на законите през 2017 г . „ Това приказва за изключителна неефективност ”, безапелационен бе социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР