Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони в

...
Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони в
Коментари Харесай

Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони бе изпратен официално на ЕК

Стратегическият проект за развиване на земеделието и селските региони в България за интервала 2023-2027 година бе изпратен публично на Европейската комисия нощес, оповестиха от Министерството на земеделието. Това се случи откакто от Комисията дадоха „ зелена светлина “ на показания от екипа на Министерството на земеделието документ за последна предварителна оценка при започване на предходната седмица.

 

Над 8 милиарда евро (8 060 113 677 евро) е бюджетът за всички интервенции, написани в Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони (СПРЗСР) в България за интервала до 2027 година По интервенциите за Директни заплащания финансовият запас възлиза на 4 400 517 396 евро, а за вложения в селските региони са планувани 3 529 075 550 евро. В допълнение на това са планувани и специфични интервенции за лозаро-винарския бранш на стойност 98 935 535 евро и за „ Пчеларство “ 25 798 563 евро.

 

Финализирането на СПРЗСР стана допустимо след няколкогодишна работа от разнообразни постоянни и служебни държавни управления. Първото законодателно предложение за новия модел на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз беше направено от Европейска комисия през 2018 година Основното законодателство беше дефинитивно признато през декември 2021 година, а вторичното такова – при започване на 2022 година МЗм организира 24 съвещания на тематичната работна група, отдадена на проекта, в допълнение на това се водиха тематични срещи както с български организации и подсектори, по този начин и с сътрудниците от Европейска комисия.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР