Стратегическите и практическите аспекти на сътрудничеството между антитерористичните структури в

...
Стратегическите и практическите аспекти на сътрудничеството между антитерористичните структури в
Коментари Харесай

Командирите на антитерористичните структури на ЕС задълбочават сътрудничеството помежду си

Стратегическите и практическите аспекти на съдействието сред антитерористичните структури в Европейски Съюз бяха разисквани по време на командирската среща на Мрежата АТЛАС, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Подчертано бе основното значение на директните контакти сред сродните звена за продан на отзиви, шерване на положителни практики и намиране на ефикасен отговор на общите провокации. В този смисъл бе изработен обзор на дейностите по уеднаквяване на работата в региона на тактическите дейности, рационализиране на професионалната подготовка, както и във връзка с синхрона при взаимоотношение в сериозни обстановки.

„ Повишаване сигурността на европейските жители е един от главните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тази цел може да бъде реализирана единствено със взаимните старания на всички страни членки, в съдействие с основни сътрудници отвън Европейски Съюз “, акцентира заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов при разкриване на командирската среща. Той означи, че страната ни членува интензивно в АТЛАС от 2008 година и взе участие в годишните учения и други на практика стратегии, проведени от мрежата, както и в специфичната обменна стратегия на Европейския полицейски лицей (CEPOL) за членовете й.

Задълбочаването на съдействието сред АТЛАС и Европол бе измежду значимите акценти по време на диалозите в подтекста на тактиката за развиване на мрежата. Участниците се срещнаха и с настоящия разбор на заканите, направен от правоприлагащата организация на Европейски Съюз.

Като част от дневния ред бяха разисквани също въпроси, свързани с настоящите действия, плануваните за 2018 година взаимни учения, както и хрумвания за бъдещо взаимоотношение. Командирите разгледаха специфични тактики, техники и похвати за осъществяване на високорискови интервенции за разбор на подготвеността на ръководените от тях антитерористични звена.

След терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година профилираните звена за битка с тероризма на всички правоприлагащи структури на Европейски Съюз стартират действия по съдействие под егидата на Работната група на полицейските началници. Създаването на Мрежата АТЛАС е формализирано с решение на Съвета от 2008 година Целта е реализиране на синхронизирани и съответни дейности при положение на интернационалните и/или трансгранични терористични офанзиви. В АТЛАС членуват 38 антитерористични звена от 28-те страни членки на Европейски Съюз, Норвегия, Исландия и Швейцария. Специализираният отряд за битка с тероризма (СОБТ) е член от 2008 година и годишно взе участие в плануваните на практика учения, семинари и обменни стратегии, проведени от мрежата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР