Стратегически бомбардировачи Ту-95МС атакуваха обекти на терористите от Ислямска държава

...
Стратегически бомбардировачи Ту-95МС атакуваха обекти на терористите от Ислямска държава
Коментари Харесай

Бомбардировачи Ту-95МС подпукаха джихадистите с най-новите руски стратегически крилати ракети

Стратегически бомбардировачи Ту-95МС нападнаха обекти на терористите от „ Ислямска страна ” на границата на сирийските провинции Хама и Хомс, съобщават съветските медии, базирайки се на информация от Министерството на защитата. Унищожени са три огромни склада на джихадистите, както и команден пункт в град Акербат. Самолетите са нанесли удара с крилати ракети Х-101 от отдалеченост от към 1000 км. Потвърдено е, че всички цели са изумени.

Бойните самолети са изхвърчали от летище Енгелс ". Бомбардировачите са били ескортирани от изтребители Су-30СМ и Су-35С, които са изхвърчали от летище „ Хмеймим”. След сполучливото осъществяване на бойната задача всички съветски самолети са се върнали на летищата, на които са основани.

Х-101 е най-новата съветска стратегическа крилата ракета на въздушно базиране, направена със модерна технология за понижаване на видимостта за радарите.

За първи път сходни ракети в Сирия се употребяват през ноември 2015 година. Бомбардировачът Ту-95МС може да носи осем такива ракети.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР