Най-малко 47 души са загинали в южната китайска провинция Гуандун,

...
Най-малко 47 души са загинали в южната китайска провинция Гуандун,
Коментари Харесай

Наводнения в Китай взеха живота на 47 души

Най-малко 47 души са починали в южната китайска провинция Гуандун, където поройните дъждове предизвикаха исторически наводнения и свлачища, а управляващите предизвестяват за още по-екстремни метеорологични условия в други елементи на Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Китайската държавна телевизия заяви, че 38 души са починали в окръг под юрисдикцията на град Мейчжоу. По-рано беше обявено, че 9 души са починали на други места в Мейчжоу.

Проливните дъждове са провокирали свлачища, наводнения и сривания, които са нанесли съществени вреди в осем обитаеми места в окръг Пинюан, където са регистрирани последните смъртни случаи. Най-силните дъждове са паднали в неделя, като междинната стойност на преваляванията е била 199 мм, а в един от градовете са паднали 365,7 мм.

Екстремните метеорологични условия също по този начин унищожиха към 356 километра пътища, повредиха повече от 100 моста и наводниха аграрни земи. Преките стопански загуби се правят оценка на 502 милиона $ в окръг Цзяолин, а в окръг Мейсян на 146 милиона $.

През идващия ден в други елементи на страната също ще има проливни дъждове и рискови метеорологични условия. Националният метеорологичен център издаде предизвестие за проливни дъждове в няколко южни провинции, както и в обособени места в северната част.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР