Страшно земетресение се очаква в Черно море в района на

...
Страшно земетресение се очаква в Черно море в района на
Коментари Харесай

Сеизмолозите в Крим предупреждават: До часове се очаква страшно земетресение в Черно море!

Страшно земетресение се чака в Черно море в региона на Крим. Сеизмолозите предизвестяват за мощни земетресения в морето недалече от Ялта на разстояние към 30 км от брега, оповестява " Известия ".

„ Запазва се степен на риск от пораждане на изключителна обстановка край Ялта с опция за нарушаване работата на превоза и активността на населението”, се споделя в публикуваното от учените публично известие.

Това удостоверява и шефът на държавния Кримски експертен съвет по оценка на сеизмичната заплаха и прогнозиране на земетресенията Юлиан Бурим.

„ Очакваме земетресението в идващите часове. Вече имаме един от признаците. Не мога да назова съответни числа, само че трусовете ще бъдат мощни и осезателни. Все отново може и да не се случи това”, разкрива Бурим в отговор на въпроси от медиите.

Според прогнозите на сеизмолозите, земетресението може да възникне в Черно море на 30-50 км южно от крайбрежията на Крим. Специалистите предизвестяват за риска след разчитане на няколко предупредителни знака, предава Рен тв.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР