Страшно е как хората се превръщат в това, срещу което

...
Страшно е как хората се превръщат в това, срещу което
Коментари Харесай

Илиян Кузманов, писател: Страшно е как хората се превръщат в това, срещу което са роптали

Страшно е по какъв начин хората се трансформират в това, против което са роптали. Това сподели в предаването " България, Европа и Светът на Фокус " по Радио " Фокус " Илиян Кузманов, първият български публицист, включен в Топ 20 на Amazon. 

" Страшно нещо, което бях видял, е това по какъв начин елементарните хора се трансформират в това, което не им е харесвало, и стават тъкмо това, против което са роптали. Де факто те се трансформират в съучастници. Едно от най-страшните неща, които бях видял в България, беше това, че хората имат вяра в ориста им, че е предопределена отнякъде другаде, и по този метод те губят вярата в самите себе си, губят вярата в свободния си избор и въобще в случай че приказваме за независимост, дори у нас думата " независимост " се е трансформирала в нарицателно, ние я използваме като " свободия ", което не трябва да бъде по този начин, тъй като в последна сметка по този метод й се вменяват някакви други неща, като това, че да вземем за пример сме били плебеи и някой нещо ни е подарил ", сподели той.

Кузманов изясни, че писането за него постоянно е било занимание, а триумфът му се дължи на това, че е бил по-разпознаваем. 

" Писането е занимание. Това, което постоянно ми е носило, да седна и да се изправя пред белия лист, е било наслаждение. Така че всичко това, което ми донесе топ 20 на Amazon, и всичките останали неща, които се случиха по-късно, беше, че аз просто използвах момента и това, че бях по-разпознаваем, да се опитам да осъществявам в реалност значимите неща, които бях правил преди този момент. Това бяха моите обществени планове и нещата, които по принцип правя ", изясни Кузманов. 

Той изясни, че историите към украинските медии са се появили след публикуването на книгата му " Дяволът!Аз го познавам " и отрицателните мнения, които е получила тя. 

" В общи линии историята с Украйна стартира по забавен метод. С един украински модел правихме  коледна реклама за книгата ми и по-късно се бяха появили неприятни мнения в обществените мрежи за нея и дори се беше стигнало до с това, че имах проблеми и с " Уикипедия ". И в един миг се включиха и украинските медии и направихме много забавна серия със публикации с тях. Но в полза на истината, за " страшните неща, които съм виждал по пътя си “, в случай че би трябвало да бъда почтен, това са повече качества като да вземем за пример бездушието и безразличието. Това за времето, в което съм бил в България, да вземем за пример ужасно неприятно усещане ми направи изразът, че " всеки самичък си преценява “, тъй като след него идва и неутралитетът, и апатията, и нежеланието да бъдем част от каквото и да е, да заемаме каквато и да е позиция, камо ли да имаме наше мнение в реалност какви са положителните и какви са неприятните неща ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР