Страшна трагедия разтърси чешкия футбол. Бившият играч на местните Спарта

...
Страшна трагедия разтърси чешкия футбол. Бившият играч на местните Спарта
Коментари Харесай

Трагедия! Бивш футболист се обеси

Страшна покруса раздруса чешкия футбол. Бившият състезател на локалните Спарта (Прага), Марила (Прибрам) и Хмел (Бълсани) Павел Пергъл се е обесил в немския град Магдебург.

Според информациите от Чехия 40-годишният Пергъл е протегнал ръка на живота си поради фамилните проблеми, които имал със своята другарка. Само преди година двамата са били на върха на щастието след раждането на щерка им, написа "Блиц ".

За последно Пергъл беше част от швейцарския Хур, само че по-късно приключи кариерата си. Най-успешните му години като футболист са в интервала 2003-07, когато печели две шампионски трофеи със Спарта (Прага). В чужбина е играл за Динамо (Дрезден), Престън, АЕК Ларнака, в Израел и Швейцария.

Това е третото самоубийство на някогашен футболист, което раздрусва Чехия през последната година. В края на април 2017 година някогашният национал Франтишек Райторал посегна на живота си, а месец по-късно беше последван и от игралия в Левски Давид Бистрон. И двамата се обесиха.

Също през месец май 2017 година се обеси и някогашният футболист на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) Стефан Лулчев. На 10 ноември 2009 година някогашният немски народен вратар Роберт Енке се самоуби, хвърляйки се под трен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР