Странното изчезване на три момчета в Пещерата на Мърфи …В американския

...
Странното изчезване
на три момчета в Пещерата на Мърфи …В американския
Коментари Харесай

Странното изчезване на три момчета в Пещерата на Мърфи

Странното изчезване на три момчета в Пещерата на Мърфи …В американския щат Мисури (Missouri), една от локалните атракции е обширна мрежа от пещери, които имат хиляди проходи, както над, по този начин и подземен (HiddenTruth.site).Заради тези пещери, Мисури постоянно се назовава “щатът на пещерите ” и не е изненадващо, че те привличат доста откриватели, както и търсачи на завършения.Повечето от тези пещери са добре проучени през първата половина на ХХ век. Но, заради интензивното изграждане на автомагистрала 79 през 60-те години на предишния век, чиновниците понякога се натъкват на нови и нови празнини, които водят до неразучени елементи на местните пещери.

 q1 2 - Странното изгубване на три момчета в Пещерата на Мърфи
Една от тези пещери се назовава Пещерата на Мърфи. Отворите, водещи до тунелите й, били ситуирани напълно покрай къщите на град Ханибал, който е на 100 благи северозападно от Сейнт Луис (St. Louis).Този град е прочут като родното място на Марк Твен и по-специално с Пещерата Марк Твен, където са снимани филмите за Том Сойер. Все още се организират екскурзии до тази пещера.
През 60-те години на миналия век, родителите строго забранявали на децата си даже да гледат отворите в земята. Те се страхували се от сриване и други бедствия. Но, кой е можел да спре любопитните деца …?Три момчета, поданици на Ханибал, били изключително любопитни за пещерите. Това били 10-годишният Били Хоуг, брат му – 13-годишният Джоел Хоуг и техният другар – 14-годишният Крейг Доуъл.Те постоянно вземали фенери и ходели да се спускат в тъмните пещерни тунели. Родителите им се забранявали, само че в отговор момчетата казвали, че ще играят в двора, а в действителност отивали в пещерите.На 9 май 1967 година, трите деца тръгнали към Пещерата на Мърфи. Те изчаквали момента, когато строителите, работещи на обекта, ще отидат да почиват. Родителите разбрали за това, щом видели присъщата червеникава нечистотия върху облеклата им. Последвало сериозно порицание.На 10 май обаче, тримата отново отишли до същата пещера, употребявайки момента, в който родителите на Хоуг били в магазина да пазарят.Момчетата старателно се подготвили. Взели лопати, фенери и други нужни неща. В 15 ч., следобяд, те били видяни от инцидентен минувач, който вървял към входа на Пещерата на Мърфи. Той забелязал, че момчетата влачили спонтанна стълба от дъски, с която да се спуснат през отвора навътре в пещерата.Това бил последният път, когато тези деца били видени живи. След това, те изчезват и не били открити даже следи от тях, още по-малко телата им.

 q2 2 - Странното изгубване на три момчета в Пещерата на Мърфи
Когато родителите на братята Хоуг се върнали от магазина и видели, че децата им са изчезнали, те много се ядосали и имали желание да им дадат добър урок. Но, когато децата не се върнали у дома през времето, в което нормално се прибирали от игрите си на открито, родителите им се тормозили. Започнали да се молят да не се случи нищо неприятно с момчетата.Когато се стъмнило, Хоуг отишли при съседите си и някой им споделил, че са видели братята Хоуг и младия Доуъл наоколо до Пещерата на Мърфи. Градските управляващи били известени за изчезването на трите деца, които евентуално са се изгубили в пещерата.Четете още: Зловещото изгубване на Даяна Луиза ОгатНа идната заран, полицията, националната армия и доброволци организирали всеобщо търсене на момчета. В един миг, специалисти на ФБР се присъединили в процеса.Стотици пещерняци проучвали тунелите на всички близки пещери, освен на Пещерата на Мърфи. Били деликатно тествани всевъзможни подозрителни проходи, тесни пукнатини и към момента непроучени тунели.Но, всичко било напразно. Не разкрили даже следи от децата. Тунелите на Пещерата на Мърфи са много и мощно криволичещи. Всички те били добре изследвани.

 q3 2 - Странното изгубване на три момчета в Пещерата на Мърфи
След това, търсачите почнали да оглеждат близките гори, изоставени къщи и остарели мини. Те дори повикали няколко екстрасенса, които твърдели, че могат да „ почувстват “ мястото, където децата са изчезнали. Но, още веднъж без резултат …Това мащабно издирване на изчезналите траяло 10 поредни дни и било сред най-масовите търсения в историята на Мисури. В резултат е открита единствено една вероятна диря от момчетата – детски чорап, който лежал покрай входа на пещерата.Чорапът не бил мръсен, тъй че той явно не е стоял на това място дълго време. Издирващите се вкопчили в него, като допустимо доказателство. Никой от родителите на изчезналите деца обаче не съумял да удостовери, дали този чорап е принадлежал на някой от братята Хоуг или Доуъл.

 Отворът, водещ до Пещерата на Мърфи, до който момчетата били за последно видени
Отворът, водещ до Пещерата на Мърфи, до който момчетата били за последно видениИмало няколко подправени следи. На едно място, наоколо до пещерата, намерили изсъхнала локва от кафява течност, сходна на кръв, само че по време на следствието се оказало, че локвата е от разлята бутилка тор.Друга такава диря е, че някой сякаш е видял живи момчетата отвън града, след началото на претърсването, само че на посоченото място не били открити децата или следи от тях.Имало и необичайно известие за мъж в черно покривало, който не бил разпознат като гражданин на града, служител на реда или някой различен. Той бил видян на доста места, където се издирвали децата. Сякаш се опитвал да се скрие и скрито да следи работата на групите за търсене. Според една от първите версии, децата са били заровени живи при сриване в един от пещерните тунели, само че както загатваме нагоре, всички вероятни тунели на най-близките пещери били тествани от пещерняци и те не са разкрили следи от пресни срутвания там.Според друга версия, момчетата са могли инцидентно да влязат в изцяло нова тунелна система, която други откриватели не са забелязали. И в днешно време, покрай Ханибал, понякога в локалните пещери се откриват нови тунели, които пораждат поради разширяване, превалявания и други аргументи. Всички нови тунели са деликатно инспектирани.Доброволци, все още се пробват да намерят останките на изчезналите момчета или най-малко техните движимости. Но, към този момент не са разкрили нищо …Други теории са, че децата са избягали в различен град, или че са били отвлечени.Споменът за това необичайно изгубване на тези три момчета към момента се разяснява в Ханибал. Мемориалната плоча с имената на момчетата и тяхната история е сложена до злощастния вход на Пещерата на Мърфи, която в този момент е затворена.  
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР