Странно е да разбереш, че Афганистан е страната с най-много

...
Странно е да разбереш, че Афганистан е страната с най-много
Коментари Харесай

Момичетата със скейта! Или един алтернативен поглед към афганистанските жени

 interview04

Странно е да схванеш, че Афганистан е страната с най-вече дами скейтбордисти. В един свят, където „ убийствата на достойнството " са вековна традиция, където се одобряват закони, позволяващи на мъжете да малтретират съпругите и децата си и където дребни момиченца играят ролята на разменна монета в търговията, от няколко години се заражда ново потомство дами, разкрили своето бягство... върху дъската.

 Skateistan-Foto-Uggi-Kaldan-2010-007  skateistan-foto-uggi-kaldan-2010-002  Untitledwqerqw

Когато идва да кара скейт в Кабул през 2007-ма, австралиецът Оливър Перкович е безусловно заобиколен от афганистански деца, които го молят да им покаже по какъв начин се прави. Впечатлен от ентусиазъма на малчуганите, Оливър взима непринудено решение. Заедно с трима свои другари основава малко учебно заведение по скейтборд в афганистанската столица.

 567

Впоследствие към Перкович се причисляват още приятели и по този начин се ражда неправителствената интернационална организация.

 20     21

След един напълно къс интервал от основаването на школата се оказва, че над 50% от учениците са девойки. Разбира се, Оливър и екипът му срещнали много компликации, до момента в който убедят управляващите да разрешат на дамите да се занимават с този спорт, само че в последна сметки съумели да го извоюват с изискването девойките да упражняват в разнообразни дни от момчетата и да бъдат транспортирани и придружавани от специфичен екип.

 20120627165240 skateistan5  erika-buddha-bamiyan-2010-sm  skateistan-01 1000  skateistan  skateistan 25

Вижте историята на едно афганистанско момиченце, за което скейтбордът е повече от метод на живот.

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР