Странно е, че темата за бързия старт на РСМ към

...
Странно е, че темата за бързия старт на РСМ към
Коментари Харесай

Проф Ангел Димитров: Оказват ми натиск чрез ДАНС заради РСМ

Странно е, че тематиката за бързия старт на РСМ към Европейски Съюз се трансформира в централна за българския политически спор, откакто е разумно заинтригуваната страна да е по-активна. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия проф. Ангел Димитров, съпредседател на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси.

По думите му, едното пояснение е, че концепцията е пристигнала извън, другото е, че идва от вътрешната страна – това би означавало, че не е добре премислена.

Недопустимо е България да разреши напън върху себе си, а тя разрешава, уточни историкът.

Той разясни, че във връзка с историческата комисия не е имало опити за интервенция, само че той самият е обект на напън от 3-4 дни с обвиняването, че предава ползите на страната. Проф. Ангелов уточни, че гражданска групировка е сезирала ДАНС поради позицията му за РСМ и че са го търсили от организацията.

По думите му, става дума за „ донос, който е неуместен “.

Проф. Ангел Димитров акцентира, че напън върху историческата просвета е имало през тоталитарния интервал, само че тя си е върнала свободата и се надява, че няма да има връщане към тоталитарните практики.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР