Странно е, че подобни методи все още не се използват

...
Странно е, че подобни методи все още не се използват
Коментари Харесай

Как Исландия спаси тийнейджърите си от алкохола и пушенето

„ Странно е, че сходни способи към момента не се употребяват в други страни “, споделят учените, откакто резултатите са налице – в границите на 20 години армията малолетни фенове на алкохола в Исландия е намаляла фрапантно - от 48% наранени (почти половината исландски младежи!), през днешния ден алкохол използват едвам 5%, а броят на невръстните пушачи е намалял от 23% на 3%, написа сп. Mosaic Science.

Смята се, че младежите, а и освен те, протягат ръка към алкохол, цигари или опиати като реакция към стресови обстановки в живота, например несправяне с учебното заведение или работата, непрестанен напън за блян към високи резултати, възприятие за недоумение, прочувствени несполуки и други действителни или мислени проблеми. Съответно, изборът на избран тип алкохол или опиат зависи от това по какъв начин организмът привиква да се оправя със напрежението.

До този извод е стигнал Харви Милкман, американски професор по логика на психиката, който в този момент преподава в университета в Рейкявик. Той споделя, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР