Странни неща се случват в Аржентина. Секторът на националното арт

...
Странни неща се случват в Аржентина. Секторът на националното арт
Коментари Харесай

Рецензия на филма The Delinquents — филм за банков обир, който се противопоставя на жанровете

Странни неща се случват в Аржентина. Секторът на националното арт кино неотдавна ни даде омагьосващо странния роман на дигресивната мистериозна сага на Laura Citarella Trenque Lauquen. Сега идва „ Престъпниците “ на Родриго Морено, по-конвенционален филм, до известна степен — само че по собствен личен метод, не по-малко радостно безвластие.

Този остроумен тричасов муден филм е нещо като престъпна драма — до момента в който не е. Започва със уединен мъж на междинна възраст Моран (Даниел Елиас), изтощен от монотонната работа в банка. Един ден особеност в протокола му разрешава да излезе от заведението с голяма сума пари. Той се обръща към сътрудника си Роман (Естебан Билярди) и го убеждава в договорка: в случай че скрие парите, Моран ще го намеси. Моран е квалифициран за проклинание в пандиза: по-добре три години зад решетките, в сравнение с цялостен живот в банката.

Нещата не вървят съгласно упованията. Моран е тероризиран от краля на пандиза, двойник на шефа на банката Дел Торо (и двамата изиграни от Херман Де Силва) и дока...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР