Страницата във Facebook Против геноцида на Борисов и всички управляващи

...
Страницата във Facebook Против геноцида на Борисов и всички управляващи
Коментари Харесай

Facebook страница, призоваваща за протест срещу Борисов и всички управляващи мафии, е свалена

Страницата във Фейсбук " Против геноцида на Борисов и всички ръководещи мафии " към този момент не съществува, откри инспекция на Actualno.com. Организаторите разясниха, че страницата е свалена с обяснението, че не дава отговор на стандартите на общността - банално известие при съвсем всички случаи на блокиране и събаряне на профили и страници в обществената мрежа.
Стоящите публично зад самодейността хора - Емил Русанов, притежател на уеб страницата " Будилник ", Росен Миленов и Светослав Козлуджов, срещнаха българските медии с самодейността в петък (14 септември). По техен проект митингът би трябвало да продължи 4 дни, като в понеделник се възнамерява шествие от Министерския съвет до Народното събрание - от 17:30 часа.
Организаторите, обаче, не можаха да отговорят на въпроса какъв брой хора чакат да поддържат самодейността им, защото, по думите им, хората се самоорганизирали т.е. не давали доклад. Пред Actualno.com обаче Миленов разяснява, че има съгласувателно писмо от Столична община за митинга - за осъществяване на митинг от 12:00 до 21:30 часа на площад " Народно заседание ", от западната страна на паметника на Цар Освободител, на датите 16, 18 и 19 септември, както и на митинг с шествие на 17 септември . Всичко това обаче би трябвало да става без да се пречи на придвижването по булеварда пред Народното събрание.
Днес в известната с репутацията си на " кафява медия " организация ПИК се появи публикация, че на следващия ден (16 септември) службите чакат проблеми и опити за вълнения. Имало сигнал, че щяло да има опит за провокация в президентството, където ще има Ден на отворените порти.
Иначе Росен Миленов публично е изпратил съобщение до Комисията по жалбите и петициите на жителите в Народното събрание какво се желае с митинга. На първо място - оставка на държавното управление на Бойко Борисов, само че без разформироване на Народното събрание. Според уведомлението Народното събрание би трябвало да гласоподава конструкция и състав на кабинет (правителство), излъчено от митинга. Това държавно управление ще има следните четири съществени задания:
1. Да инициира референдуми, с които да се прокарат нужните законодателни промени, мечтани от жителите и нежелани от политиците на статуквото, които са се " окопали " във властта.
2. Да подсигурява прозрачността и честността на изборите за референдумите и тези за Велико народно събрание, тъй като държавното управление сега, а и което и да е друго, формирано от партиите в Народното събрание, по очевадни за всички аргументи не може да направи това.
3. Да спре кражбите от бюджета през приходната и разходната част, възлизащи на над 500 млн. лв. месечно или 7 милиарда годишно.
4. Да окомплектова наличните материали в службите за сигурност и публичен ред, касаещи съпричастност към незаконна активност на лицата, взели участие в ръководството на страната в интервала 1989-2018 година.
В заявените планове на Миленов влизат и неща като опция да се отзовават непосредствено от народа фигури в изпълнителната власт - държавна или общинска, въвеждане на мажоритарна изборна система, практикуване на законодателна власт посредством референдуми, директен избор на всички основни управителни постове в правосъдната система, в това число основен прокурор, отпадане на отминалостта за закононарушения, свързани с приватизационни и концесионни покупко-продажби, подмяна на парцели държавна и общинска благосъстоятелност и възлагане на публични поръчки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР