Страните от Скандинавския полуостров са най-войнствено настроени срещу конвенционалните автомобили.

...
Страните от Скандинавския полуостров са най-войнствено настроени срещу конвенционалните автомобили.
Коментари Харесай

Стокхолм забранява коли с ДВГ да влизат в ключови райони от 2025 г.

Страните от Скандинавския полуостров са най-войнствено настроени против стандартните коли. Норвегия е най-радикалната, там е делът на електрическите коли от целия нов автопарк е максимален, по тази причина и от 2025 година в страната ще бъдат спрени продажбите на коли с ДВГ, цели 10 години преди тази възбрана да влезе в действие в Европейски Съюз.

Сега разбираме, че Стокхолм ще забрани придвижването на стандартни коли в 20 финансови и търговски региона от шведската столица. Ще се позволяват само електрически автомобили, хибридни камиони и коли на горивни кафези, т.е. на водород, оповестява новинарския уебсайт SVT.

Ако Стокхолм в действителност разгласи подобен проект, това ще направи града първата огромна столица, която ще прояви нулева приемливост към колите с ДВГ. Има не малко градове по света, въвели рестрикции за замърсяващите коли, само че никой не стига толкоз надалеч.

Париж, Атина и Мадрид имат проекти да спрат дизеловите коли да влизат в центровете си, а Лондон неотдавна разшири зоната си с ниски излъчвания, само че водачите към момента могат да влязат в региона, в случай че са подготвени да платят. Брюксел също вкара сходна възбрана, само че по доста малко улици.

Още по тематиката четете на профилирания уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР