„Страните от региона имаха мъдростта да преценят, че ние сме

...
„Страните от региона имаха мъдростта да преценят, че ние сме
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Политическото говорене не е достатъчно. Необходими са действия

„ Страните от района имаха мъдростта да преценяват, че ние сме 11 страни с доста сходни траектории. Ние ще имаме по-голям триумф в развиването си, когато обединим напъните си. Тази самодейност се роди като един ефикасен инструмент за по-висок стопански растеж и опция за съкращаване на дистанцията със Западна Европа “, уточни президентът.

„ Защо породи самодейността „ Три морета “? Всички разбрахме, че сме 12 страни, които в случай че обединим силите си, ще можем дружно да решим провокациите, тъй като имаме общи ползи. Свързаността е доста значима, с цел да можем всички дружно да реализираме стопански растеж и разцвет. Ние няма по какъв начин да догоним развитите страни, в случай че първо не ги догоним в транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност “, безапелационен бе той.

„ Факт е, че самодейността набира скорост и към този момент има интерес към нея от Южна Корея, Китай. Усилията ни са надградим нашата съгласуваност. Приоритетите ни са да погледнем оттатък географските граници и светоглед. Ясно е, че са нужни колосални средства за всичко това. Работим и по тази тематика. За мен най-големият триумф ще е всички 12 страни да успеем да обединим напъните си и отворим един предстоящ небосвод на района, като по този метод успеем да притеглим непознати вложения “, добави Румен Радев.

„ България погледна оттатък географския и времевия обсег на самодейността “, означи президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР