Страните от НАТО трябва да поддържат отворени всички канали за

...
Страните от НАТО трябва да поддържат отворени всички канали за
Коментари Харесай

Унгария държи на контактите с Русия

Страните от НАТО би трябвало да поддържат отворени всички канали за връзка с Русия, съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто на срещата с сътрудниците му от алианса в Букурещ, предадоха съветски медии. " Необходимо е да се блокират всички тези фактори, които могат да доведат до ескалация. Ето за какво е невероятно да се блокират информационните канали, те са нужни, с цел да се резервира опцията най-малко за стратегическа връзка с руснаците ", изясни Сиярто.
" Трябва да запазим в действие предходните взаимни решения на НАТО, че от една страна не сме част от спора (в Украйна), а въпреки това би трябвало да създадем всичко допустимо да избегнем директен спор с Русия. На срещата има консенсус, че ескалацията на войната би трябвало да бъде предотвратена непременно, т.е. не би трябвало да има директна борба сред НАТО и Русия ", акцентира Сиярто на конференция, излъчена от унгарската телевизия M1.
В Букурещ нашият външен министър Николай Милков удостовери продължаващата поддръжка на България за Украйна, в това число с даване на военна помощ, гласи известие на уеб страницата на родното Министерство на външните работи. " България постоянно ще бъде предан и благонадежден сътрудник в НАТО ", увери Милков, само че към този момент в Прага, където взе участие в събитие във връзка 20-годишнината от срещата на върха на алианса, на която страната ни получи покана за участие. Там министърът се подписа върху филателно табло във връзка годишнината дружно с сътрудниците си от Румъния, Естония, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Чехия.
Външните министри на НАТО упрекнаха Русия, че съставлява опасност за евроатлантическото пространство и носи цялостната отговорност за войната в Украйна и за грубото нарушение на интернационалното право. Съединени американски щати обаче отхвърлиха да дадат на Украйна ракети " Пейтриът ", заяви " Гласът на Америка ".
Лидерката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи в Туитър, че починалите военни и цивилни в Украйна са надлежно 100 000 и 20 000. Скоро по-късно изтри известието, откакто то разгневило Володимир Зеленски, пишат съветски телеграм-канали.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР