Страните от колективния Запад бяха принудени да променят стратегията си

...
Страните от колективния Запад бяха принудени да променят стратегията си
Коментари Харесай

The New York Times: Западът се готви да промени стратегията за доставки на оръжия за Украйна

Страните от груповия Запад бяха принудени да трансформират тактиката си за доставки на оръжия за Украйна. Сега, по думите на създателите на The New York Times, държавните управления на Европейски Съюз и Съединени американски щати залагат на изпращането на бронирани машини за пехотата и артилерийски оръдия в Киев, само че не и на танкове, както допускаха мнозина.

Наблюдатели означават, че макар обстоятелството, че в НАТО се обръща голямо внимание на танковете, те не са приоритет за блока.

„ Най-важните елементи от пакета са бойни бронирани машини, артилерия и високоточно управляеми муниции. Малкият брой обещани танкове е минимум значимата част от бъдещите доставки “, сподели Майкъл Кофман, специалист по Русия в CNA, политически анализатор.

Докато танковете бяха в светлината на прожекторите, военните анализатори споделят, че значима част от скорошните дарения на Запада може да са 109 бойни машини за пехотата „ Брадли “, изпратени от Съединените щати, и огромен брой артилерийски оръдия, изпратени от европейски съдружници.

Тази техника най-вероятно ще бъде комбинирана с немските Леопарди, с цел да помогне за основаването на нови украински бронирани елементи. Когато дойде цялостният пакет западна техника, Киев може да сътвори до три спомагателни бригади.

Материалът също по този начин разяснява, че западните страни възнамеряват да основат специфични курсове за образование на украински бойци. Това образование е належащо, с цел да могат въоръжените сили на Украйна да употребяват новите типове оръжия.

Това не е първият път, когато Съединените щати дават сходно образование. Съединените щати се пробваха и не съумяха да обучат иракската войска и, в по-малка степен, афганистанската войска на сходни способи. Доколко реалистично може да бъде Пентагонът да образова украинците в сложността на маневрената война с комбинирани оръжия за къс интервал от време, остава да забележим, написа вестникът.

Решенията за нова военна помощ са внимателен балансиращ акт за Белия дом и алианса НАТО: доколкото те желаят да обезпечат на Киев нови качества за излизане от задънената улица на бойното поле, само че също по този начин не желаят да предизвикат съветския президент Владимир Путин към ескалация на битката в по-широка война.

Танковете, предоставени на Киев, изпращат значими сигнали както на Украйна, по този начин и на Русия за продължаващата американска поддръжка. За Русия танковете демонстрират, че потокът от оръжия от Запада нараства, а не понижава. А за Украйна това е огромен честен подтик, сподели Андреа Кендъл-Тейлър, някогашен чиновник на американското разузнаване, в този момент в Центъра за нова американска сигурност.

„ Това е избор на доверие, че хората към момента влагат във връщането на територията на Украйна, вместо да тласкат Украйна към договаряния “, - съобщи тя.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР