Страните от Групата на седемте (Г-7) и Австралия се споразумяха

...
Страните от Групата на седемте (Г-7) и Австралия се споразумяха
Коментари Харесай

Г-7 ще определи фиксирана цена на руския петрол: Reuters

Страните от Групата на седемте (Г-7) и Австралия се споразумяха да дефинират закрепена цена на съветския нефт вместо плаваща ставка, обвързана с показателя на цените на петрола, заяви в петък Ройтерс, базирайки се на свои източници.

" Коалицията се съгласи, че таванът на цените ще бъде закрепена цена, която ще се преразглежда постоянно, а не отстъпка по отношение на показател... Това ще увеличи стабилността на пазара и ще опрости спазването на условията, с цел да се сведе до най-малко тежестта върху участниците на пазара ", съобщи източник пред Ройтерс.

Източникът добави, че обвързването на цената с показател на цените на петрола, да вземем за пример с интернационалния бенчмарк Брент, което беше един от обсъжданите разновидности, може да докара до нараснала волатилност и да понижи стремежи резултат от ограничаването. Например, в случай че Брент стартира да нараства заради по-малкото предложение на пазара, таванът надлежно ще се увеличи, което ще бъде от изгода за Русия.

 Според отчета действителната цена към момента не е избрана, само че това ще стане през идващите седмици. Цената ще бъде постоянно преразглеждана и може да бъде изменена в бъдеще, в случай че съдружните сътрудници сметнат за належащо да създадат това.

Страните от Г-7 от месеци разискват ограничение на цените на съветския нефт, като възнамеряват мярката да понижи облагите на Русия от износа на нефт, без да се наруши предлагането. Ограничението ще влезе в действие на 5 декември за петрола и на 5 февруари идната година за петролните артикули.

Русия обаче нееднократно е заявявала, че няма да продава нефт на страни, които вкарват ценови ограничавания.

Посланикът на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов наскоро предизвести, че ценовите ограничавания могат в допълнение да влошат международната енергийна рецесия.

" Рецептата за " избавяне на лицето ", създадена в Министерството на финансите - по този начин нареченият " ценови таван " за съветския нефт - води международната стопанска система към още по-тъмни кътчета на този самобитен лабиринт на Кносос. В същото време обещаната нишка на Ариадна - нашата подготвеност да продадем " черното злато " на загуба - не беше нищо повече от мит през цялото време. Няма да се грижим за благополучието на другите за своя сметка. Няма да продаваме запаси на тези, които изкуствено задържат цените ", написа дипломатът в публикация за списание National Interest.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР