Страните от Г-7 са решени да попречат на Русия да

...
Страните от Г-7 са решени да попречат на Русия да
Коментари Харесай

Срещата на Г-7: Министрите обсъждат помощта за Украйна и отношенията с Китай и Иран

Страните от Г-7 са решени да попречат на Русия да умори украинците от апетит и мраз тази зима, съобщи немският външен министър Аналена Бербок. Тя е хазаин на срещата на първите дипломати на седемте най-големи стопански системи, която се организира в Мюнстер, Германия.

Външните министри от Г-7 разискват опциите за съгласуване на по-нататъшната поддръжка за Украйна след интензивните съветски офанзиви против енергийната инфраструктура на страната във всички области.

 
Като сътрудници от Г-7 ще координираме взаимната си зимна помощ. Подобно на нас, други към този момент дават генератори и пакети за зимна помощ. А нашите взаимни наказания, които приложихме, ще бъдат последвани от взаимни пакети за помощ от сътрудниците от Г-7. И доста, доста други страни към този момент обявиха, че ще се причислят към тази самодейност.
Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия

На срещата на външните министри от Г-7 се обсъжда също новата роля на Китай на международната сцена и митингите в Иран. Очаква се в дневния ред да влезе и тематиката за допускането на китайски вложения в терминал на пристанището в Хамбург.

 
Ще приказваме и за Китай, изключително с оглед да не повтаряме грешките, които направихме в предишното с Русия. Япония като страна от Г-7 продължава да акцентира какъв брой е значимо да приемем и да забележим, че Китай се е трансформирал през последните няколко години. Той е освен сътрудник по интернационалните въпроси, само че и съперник и даже в по-голяма степен противник предвид на разбирането си за интернационалния ред.
Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия

Германското председателство на Г-7 осъжда напрежението, което основава Северна Корея с изстрелването на балистична ракета.

Срещата продължава и през днешния ден, а Голямата седморка би трябвало да се увери, че всички членове на групата споделят общи позиции, макар че Италия и Англия са с нови държавни управления.  

В Г-7 влизат Съединени американски щати, Канада, Япония, Франция, Англия, Италия и Германия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР